Malom Radiši u pravi čas

D. N. Petrović
Udžerica u kojoj žive Bandovići

Marijinu donaciju Bandovićima, koji žive u udžerici sklepanoj od blata, betonskih blokova, pleha i kartona je uručio naš saradnik i poznati humanitarac Hido Muratović, a Olgina je stigla poštom.

- Svaki dinar i svaki evro nama je zlata vredan. Bukvalno i božiji dar koji stiže u pravom trenutku, jer mi nikakvih prihoda nemamo, sem ako ja nadničenjem ili utovarom uglja u obližnjem rudniku Štavalj nešto ne zaradim. Za ovo što smo dobili od Marije i Olge, morao bih da kopam 10-15 dana, od jutra do mraka. Hvala im do neba, neka ih Bog sačuva, zdravlje i sreću im podari - priča Slobodan i naglašava da će dobijeni novac potrošiti za lečenje srednjeg sina Radiše, a ako šta pretekne za sveske, knjige i najneophodnije namirnice.

U našim ranijim tekstovima već smo pisali da Slobodanov i Stankin srednji sin, šestogodišnji Radiša još ne govori, da ima i druge zdravstvene probleme i da do sada, najviše zbog bede u kojoj živi ova porodica, uopšte nije lečen.

Svaka pomoć dobrodošla

Nekoliko naših čitalaca predlagalo je Hidu Muratoviću da pokrene akciju za izgradnju kuće porodici Bandović i da pokuša da animira opštinare u Sjenici i biznismene u Novom Pazaru.

- Sada je najpreče da lekari u Beogradu tačno utvrde šta je sa malim Radišom i kažu kako će se dalje lečiti. Kada budemo imali sve rezultate, dijagnoze i predloge lekara videćemo kakva će još pomoć trebati ovoj porodici. Kuća u kojoj žive je užasna, najmanje liči na kuću, deca se zimi smrzavaju, nema vode, struje ni kupatila i sve to jači vetar može da sruši. Tokom leta ćemo svakako odlučiti možemo li da krenemo u akciju za izgradnju kuće - ističe Muratović.

Uz novčanu pomoć čitalaca "Vesti", tek pre mesec i po dana bio je na pregledima u Beogradu, gde su na nekoliko dečijih klinika lekari iskazali ozbiljnu zabrinutost za njegovo mentalno i zdravstveno stanje. U međuvremenu, Radiša je u Prijepolju uspešno operisan zbog problema na mošnicama i, kako ističu tamošnji lekari, problem je rešen bez posledica.

- Krajem meseca ponovo idemo u Beograd, gde će Radiša biti podvrgnut snimanjima na najsavremenijim skenerima i magnetnoj rezonanci, a potom očekujemo i dijagnoze lekara. Bogu se molimo da na njegovom mozgu nema anomalija i da se smetnje sa govorom još mogu otkloniti, ali i strahujemo. Za ovo putovanje mnogo će nam značiti donacije Marije iz Švajcarske i Olge iz Švedske, kao i donacije (još 300 evra) koje smo ranije dobili od drugih dobrotvora. Računamo da ćemo u Beogradu ostati nekoliko dana i da ćemo imati novca za smeštaj i za poneki burek - priča Stanka Bandović i moli nas da u njeno ime prenesemo velike pozdrave i zahvalnost Mariji, Olgi i svima koji su do sada pomogli njenoj porodici.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

2024 © - Vesti online