Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 18.06.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Zaboravljenima, siromasima i herojima

Ko je, odakle je, šta radi, kako živi i o čemu sniva u tuđini anonimna donatorka D. G. iz Danske, koja se ove godine već dva puta oglasila, ne znaju ni novinari Humanitarnog mosta, sem da je ova humana žena poreklom s prostora BiH i da se njeno srce uvek deli na dva dela: za decu i napuštene i zaboravljene starce.

D. N. Petrović
Sve dok živim ima nade: Stanika Bakračević

Prvi prilog od 300 evra uputila je u januaru za troje malih Lazovića iz sela Banje kod Zubinog Potoka, mališane koji su prerano ostali bez oba roditelja, a nedavno je u našu centralu u Frankfurtu prispelo još 500 evra, koje je nepoznata donatorka namenila srpskim staricama, ostalim bez roda i poroda i bez pomoći otadžbine.

Iako za ove bake nijedna novina nije objavila apel, već su ih lutajući stazama i bogazama otkrivali naši novinari, one nikada nisu tražile milostinju. Ostale su u svojoj bedi i samoći uspravne, uvek zahvalne Bogu i ljudima koji im pošalju dar, i uvek kažu hvala, tek toliko da se zna da su još među živima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Po želji naše darodavke, na adrese tri starice otići će po 100 evra: na prvom mestu je ime 80-godišnje Stanike Bakračević, koja tri decenije živi sama u podnožju Golije, u odavno opusteloj Gornjoj Tušimlji. Nekadašnja službenica u Gornjem Ibru, a danas onemoćala starica ima samo jednu želju: da ne umre u mraku, da dočeka struju!

Vesti
Dobio očnu protezu: Novica Spasić sa ženom i blizancima

Deo donacije od 100 evra odlazi u ruke 77-godišnje Borke Dražević iz takovskog sela Drenova kod Gornjeg Milanovca, žene poznate i po tome što od svoje sirotinje daje i drugima. A 100 evra ide na dug put ka potkopaoničkom selu Tmava i 84-godišnjoj Živki Popović, koju smo nedavno zatekli samu, ali u dobrom zdravlju.

Svoj dar od 100 evra uputila je plemenita dobrotvorka iz Danske i moravskom rataru Žiki Rakićeviću, invalidu bez obe ruke, za koga ovih dana naši čitaoci i građani Srbije prikupljaju novac za elektronske proteze. I na kraju, na spisku je i naš dugogodišnji štićenik Srba Stanković iz Kozjeg Dola, u čiji skromni dom je takođe upućeno 100 evra.

D. Đorđević
Spasli ga zemljaci: Srba Stanković

Eto radosti

Bivšem pastiru Srbi Stankoviću iz Kozjeg Dola, koga su kao dete zlostavljale gazde u Makedoniji, stiglo je ovih dana mnogo priloga iz Australije. Delić od svoje donacije poklanja mu i anonimna dobrotvorka D. G. iz Danske, a šta će Srba sa svojim bolesnim bratom Novicom da kupi za 100 evra i ostale poklone, saznaćemo uskoro kada ga poseti naš novinar u njegovoj kući - jednoj prostoriji napuštene seoske škole. Jedno je sigurno: obradovaće se!

Pomoć od 200 evra poslao je i naš stalni anonimni donator iz Nemačke, srpski biznismen Z. T. iz Izerlona, a namenjen je porodici 37-godišnjeg Novice Spasića iz Bojnika kod Leskovca, nekadašnjeg ratnog heroja s Košara koji je 1999. na Kosovu izgubio oko.

Brzom akcijom humanih građana Srbije i dijaspore, među kojima i navijača FK Partizana, kupljena mu je nova očna proteza, a svaki evro obećao je ovaj junak da će sačuvati za novi dom svoje dvanaestočlane porodice među kojima je i njegovih sedmoro mališana. "Vesti" se zahvaljuju svim našim plemenitim donatorima.

Pozdrav iz Zemuna

Familija Stepanović, bračni par iz Zemuna, roditelji dva lepa i napredna sinčića, već su duže vremena zaštitnici porodice 29-godišnje siromašne udovice Mirjane Stamenković iz Donjeg Vrtogoša kod Vranja, odvažne majke 12-godišnjeg Nikole i 20-mesečne bebe Dunje. Posle vaskršnjeg priloga, ponovo su došli u "Vesti" i uputili Mirjani 5.000 dinara, uz kratko objašnjenje: "Pozdravite ih i neka im se nađe u dobru i zlu", rekla je humana Olivera Stepanović.





 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Gola istina jednog invalida
HUMANITARNI MOST Sudbina uzela, pa opet dala
HUMANITARNI MOST Ima nade za prvu sijalicu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online