Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 30.05.2016.
12:00
B.R. - Foto: sr.wikipedia.org A

Zemljaci dižu i krov nad glavom

Naša verna čitalačka publika iz Evrope i Australije kontinuirano pomaže štićenike "Vesti", odaziva se na nove apele, ali i šalje pomoć i bez apela ljudima u nevolji u otadžbini, o čijim sudbinama su čitali na našem portalu Vesti onlajn. Tako su ovih dana u Humanitarnom mostu u Beogradu boravili i predstavnici Srpskog penzionerskog kluba iz Ciriha, čiji članovi već godinama nesebično pomažu sirotinjske porodice s juga Srbije.

sr.wikipedia.org
Cirih: Grad dobrih i humanih ljudi

Ovom prilikom darovali su 1.500 švajcarskih franaka za dve porodice: na adresu Sretena Stojanovića, samohranog oca troje dece iz Donjeg Vranja ide 300 franaka uz želju da dovrše započeto kupatilo, a 1.200 franaka upućuju nadničaru Slavoljubu Stoilkoviću, ocu četvoro dece iz Nove Brezovice, kako bi kupio neophodan materijal i započeo izgradnju krova nad glavom u svom zavičaju.

Poklon-paketi

Penzionerka Ksenija Naumović iz Ciriha prosledila je poklon-pakete na adrese sledećih porodica: Zoranu Tutunoviću iz sela Rajac kod Čačka, familiji Lazović, mališanima Bojanu, Tamari i Tijani iz sela Banja kod Zubinog Potoka i porodici Vuksanović iz Novog Pazara. Ovoj deci koja su nedavno ostala bez majke paket je poslala i Cveta Radičević, penzionerka iz Pariza.

Porodica Zorice Stojčinović iz Sidneja, naših stalnih čitalaca i donatora, opet se oglasila s darom i molbom da prosledimo 200 dolara 83-godišnjoj samotnoj starici Živki Popović iz potkopaoničkog sela Tmava koju smo poslednji put videli, u dobrom zdravlju, krajem februara. Uz prilog je upućena i topla poruka ovoj baki, a ona glasi: "Želim joj da još dugo poživi i da je Bog čuva!"

Iz Australije se takođe ponovo javlja familija Damnjanović, naši redovni dobrotvori i čitaoci iz Sidneja, koji su ovog puta prosledili 400 dolara na dve adrese naših štićenika sa Kosmeta.

Prilogom od 200 dolara obradovaće samohranu majku Slavicu Devidžić i njenih šestoro dece iz Zvečana, a istim iznosom uneće ne manje veselja u novi dom 61-godišnjeg Dragana Babarogića, poslednjeg potomka ove familije u Prizrenu. Ova donacije plemenite porodice Damnjanović govori samo jedno: da Srbi treba da budu svoji na svome na Kosmetu. Jer Srbi sa Kosova i Metohije imaju prijatelja, i znanih i neznanih, širom sveta, koji su tu da ih bodre i pomognu im da opstanu i ostanu na svojim ognjištima.

Naše štićenike, majku Ljiljanu i njenog bolesnog sina 41-godišnjeg Aleksandra Čolića iz Ljubesela kod Topole, ne zaboravljaju humani darodavci iz Minhena, odakle im porodica Dane Vacev šalje i pakete i toplu podršku. I ovih dana na kućnu adresu stigao im je poklon-paket njihovih višegodišnjih prijatelja, familije Vacev, u kome su bili neophodni lekovi i 20 evra, uz još jedan prilog od 10 evra - njihove komšinice iz Minhena.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Iz Ciriha do Srbije
HUMANITARNI MOST Deca su naše jedino blago
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online