Ponedeljak 30.05.2016.
12:00
B.R. - Foto: sr.wikipedia.org

Zemljaci dižu i krov nad glavom

sr.wikipedia.org
Cirih: Grad dobrih i humanih ljudi

Ovom prilikom darovali su 1.500 švajcarskih franaka za dve porodice: na adresu Sretena Stojanovića, samohranog oca troje dece iz Donjeg Vranja ide 300 franaka uz želju da dovrše započeto kupatilo, a 1.200 franaka upućuju nadničaru Slavoljubu Stoilkoviću, ocu četvoro dece iz Nove Brezovice, kako bi kupio neophodan materijal i započeo izgradnju krova nad glavom u svom zavičaju.

Poklon-paketi

Penzionerka Ksenija Naumović iz Ciriha prosledila je poklon-pakete na adrese sledećih porodica: Zoranu Tutunoviću iz sela Rajac kod Čačka, familiji Lazović, mališanima Bojanu, Tamari i Tijani iz sela Banja kod Zubinog Potoka i porodici Vuksanović iz Novog Pazara. Ovoj deci koja su nedavno ostala bez majke paket je poslala i Cveta Radičević, penzionerka iz Pariza.

Porodica Zorice Stojčinović iz Sidneja, naših stalnih čitalaca i donatora, opet se oglasila s darom i molbom da prosledimo 200 dolara 83-godišnjoj samotnoj starici Živki Popović iz potkopaoničkog sela Tmava koju smo poslednji put videli, u dobrom zdravlju, krajem februara. Uz prilog je upućena i topla poruka ovoj baki, a ona glasi: "Želim joj da još dugo poživi i da je Bog čuva!"

Iz Australije se takođe ponovo javlja familija Damnjanović, naši redovni dobrotvori i čitaoci iz Sidneja, koji su ovog puta prosledili 400 dolara na dve adrese naših štićenika sa Kosmeta.

Prilogom od 200 dolara obradovaće samohranu majku Slavicu Devidžić i njenih šestoro dece iz Zvečana, a istim iznosom uneće ne manje veselja u novi dom 61-godišnjeg Dragana Babarogića, poslednjeg potomka ove familije u Prizrenu. Ova donacije plemenite porodice Damnjanović govori samo jedno: da Srbi treba da budu svoji na svome na Kosmetu. Jer Srbi sa Kosova i Metohije imaju prijatelja, i znanih i neznanih, širom sveta, koji su tu da ih bodre i pomognu im da opstanu i ostanu na svojim ognjištima.

Naše štićenike, majku Ljiljanu i njenog bolesnog sina 41-godišnjeg Aleksandra Čolića iz Ljubesela kod Topole, ne zaboravljaju humani darodavci iz Minhena, odakle im porodica Dane Vacev šalje i pakete i toplu podršku. I ovih dana na kućnu adresu stigao im je poklon-paket njihovih višegodišnjih prijatelja, familije Vacev, u kome su bili neophodni lekovi i 20 evra, uz još jedan prilog od 10 evra - njihove komšinice iz Minhena.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online