Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 19.05.2015.
12:00
B. R. - Foto: M. Karović A

Najmlađi štićenici srcu najdraži

Neki ljudi se ne ustručavaju obećanja da će sagraditi most i tamo gde reka ne prolazi. Ali, srećom postoje i oni drugi, poput članova Srpskog penzionerskog kluba Cirih iz Švajcarske koje ne treba ni podsećati, a ni moliti: njihova želja da pomognu zemljacima u otadžbini nije ostala samo na rečima, već i na delima iza kojih stoje.

M. Karović
Rado viđeni gosti: Gordana i Milomir Ilić u "Vestima"

Obećanje iz marta, da će i dalje pružati podršku siromašnim porodicama koje imaju mnogo dece, jer poštuju one koji u teškim vremenima imaju hrabrosti da podižu natalitet zemlje čija su deca budućnost i blago koje treba negovati, ispunjeno je bez velike pompe.

U beogradsko Dopisništvo "Vesti" stigli su nedavno nama dragi gosti, bračni par Milomir i Gordana Ilić, članovi uprave ovog ciriškog kluba, i uručili 1.200 švajcarskih franaka za štićenike "Vesti": porodicu Svetislava i Slađane Savić iz Buštranja kod Vranja sa desetoro mališana i familiju Gorana i Negoslave Nešić iz Kule kod Vladičinog Hana sa devetoro maloletne dece.

- Smatramo da su porodice s mnogo dece neprocenjivo blago koje Srbija mora da čuva. Mi koji smo decenijama van granica naše otadžbine želimo prvenstveno da pomognemo familijama koje teško žive i nemaju mogućnosti da se sami podignu na svoje noge. Nismo nikada zaboravili ni odakle smo krenuli u svet, ni svoj jezik, ni svoje običaje, ali ni našu dužnost da budemo ljudi. Mi to danas možemo, ali zauzvrat i tražimo da porodice koje smo uzeli u zaštitu donirana sredstva troše racionalno, odnosno da ne bude po onoj 'kako došlo, tako i otišlo' - ističe sekretar ovog kluba Milomir Ilić, rodom iz Ljuberađe u Babušnici.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Uz prilog humanih penzionera iz Ciriha, novinari "Vesti" su dobili i zaduženje da usmere darovana sredstva, kako bi se prvenstveno nabavile neophodne stvari za život siromašnih porodica.

Zajedno smo jači: Članovi kluba iz Ciriha

Svoje obećanje već su izvršili i novinari Humanitarnog mosta koji su se pobrinuli da porodici Savić nabave i kupe u prodavnicama sve što je potrebno za novo kupatilo, a Nešićima smo, takođe, obezbedili novi šporet i televizor. Kako je protekla kupovina i koliko smo obradovali uoči Spasovdana dve familije sa siromašnog juga Srbije objavićemo u narednim brojevima "Vesti". Dotad, jedno veliko hvala svim članovima Srpskog penzionerskog kluba Cirih.

Poziv

Najmlađi, a po godinama najstariji Srpski penzionerski klub u Cirihu, osnovan 2007, broji 65 članova i višenacionalnog je sastava. Za ljude dobre volje, a posebno za one koji ne zaboravljaju stradalnike u otadžbini, mesta uvek ima među ovim aktivnim penzionerima. Zajednički predlažu, ali i zajednički odlučuju o akcijama. Cilj im je, kada su humanitarne aktivnosti u pitanju, da ne pomažu samo svoje porodice, prijatelje, već i one familije širom Srbije čije su najveće blago njihova brojna deca. Vrata ovog kluba otvorena su za sve dobrovoljce!

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Deca su naše jedino blago
HUMANITARNI MOST Iz Ciriha do Srbije
HUMANITARNI MOST Čaša meda i čaša žuči
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online