Utorak 19.05.2015.
12:00
B. R. - Foto: M. Karović

Najmlađi štićenici srcu najdraži

M. Karović
Rado viđeni gosti: Gordana i Milomir Ilić u "Vestima"

Obećanje iz marta, da će i dalje pružati podršku siromašnim porodicama koje imaju mnogo dece, jer poštuju one koji u teškim vremenima imaju hrabrosti da podižu natalitet zemlje čija su deca budućnost i blago koje treba negovati, ispunjeno je bez velike pompe.

U beogradsko Dopisništvo "Vesti" stigli su nedavno nama dragi gosti, bračni par Milomir i Gordana Ilić, članovi uprave ovog ciriškog kluba, i uručili 1.200 švajcarskih franaka za štićenike "Vesti": porodicu Svetislava i Slađane Savić iz Buštranja kod Vranja sa desetoro mališana i familiju Gorana i Negoslave Nešić iz Kule kod Vladičinog Hana sa devetoro maloletne dece.

- Smatramo da su porodice s mnogo dece neprocenjivo blago koje Srbija mora da čuva. Mi koji smo decenijama van granica naše otadžbine želimo prvenstveno da pomognemo familijama koje teško žive i nemaju mogućnosti da se sami podignu na svoje noge. Nismo nikada zaboravili ni odakle smo krenuli u svet, ni svoj jezik, ni svoje običaje, ali ni našu dužnost da budemo ljudi. Mi to danas možemo, ali zauzvrat i tražimo da porodice koje smo uzeli u zaštitu donirana sredstva troše racionalno, odnosno da ne bude po onoj 'kako došlo, tako i otišlo' - ističe sekretar ovog kluba Milomir Ilić, rodom iz Ljuberađe u Babušnici.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Uz prilog humanih penzionera iz Ciriha, novinari "Vesti" su dobili i zaduženje da usmere darovana sredstva, kako bi se prvenstveno nabavile neophodne stvari za život siromašnih porodica.

Zajedno smo jači: Članovi kluba iz Ciriha

Svoje obećanje već su izvršili i novinari Humanitarnog mosta koji su se pobrinuli da porodici Savić nabave i kupe u prodavnicama sve što je potrebno za novo kupatilo, a Nešićima smo, takođe, obezbedili novi šporet i televizor. Kako je protekla kupovina i koliko smo obradovali uoči Spasovdana dve familije sa siromašnog juga Srbije objavićemo u narednim brojevima "Vesti". Dotad, jedno veliko hvala svim članovima Srpskog penzionerskog kluba Cirih.

Poziv

Najmlađi, a po godinama najstariji Srpski penzionerski klub u Cirihu, osnovan 2007, broji 65 članova i višenacionalnog je sastava. Za ljude dobre volje, a posebno za one koji ne zaboravljaju stradalnike u otadžbini, mesta uvek ima među ovim aktivnim penzionerima. Zajednički predlažu, ali i zajednički odlučuju o akcijama. Cilj im je, kada su humanitarne aktivnosti u pitanju, da ne pomažu samo svoje porodice, prijatelje, već i one familije širom Srbije čije su najveće blago njihova brojna deca. Vrata ovog kluba otvorena su za sve dobrovoljce!

2024 © - Vesti online