Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 09.11.2015.
12:00
B. R. -Vesti - Foto: A. Čukić A

Dobri ljudi, do viđenja!

Na put je otišla s punim koferom ljubavi. I božjim blagoslovom dobrotvora. Tako su petogodišnju Beograđanku Petru Stevanović ispratili 29. aprila ove godine svi naši čitaoci, od Amerike, preko Australije do Evrope, kada je krenula u pratnji 34-godišnje majke Tamare na operativni zahvat u Rusiju. Mala Petra, štićenica "Vesti", kojoj su humani ljudi, rodbina i prijatelji sakupili 3.500 evra za ovaj medicinski zahvat, ponovo se sprema na daleko putovanje, ali ovoga puta u pratnji 39-godišnjeg oca Ivana.

A. Čukić
Na put u pratnji oca: Petra u naručju tate Ivana

Odlaze, zahvaljujući sredstvima koje ste im vi, dragi naši čitaoci i donatori, prikupili, i dalje u nadi da će se uskoro ova slatka devojčica uskoro samostalno osloniti, prvi put u životu, na svoje noge. Jer za nju odavno već nije bilo leka u Srbiji, gde se posledice cerebralne paralize još ne tretiraju kao u Državnoj klinici u Tuli, gde je prof. dr Sergej Šišov Vitaljevič pomogao mnogim bolesnim mališanima svojevrsnim zahvatom.

Pozdrav za Port Kembl

Poseban pozdrav uputili su Petrini roditelji penzioneru Dragiši Stojanoviću iz Port Kembla u Australiji koji je darovao devojčici za njen put nade 2.000 australijskih dolara. "Po povratku u Srbiju uputili smo i pismo zahvalnosti ovom plemenitom čoveku, verujemo da ga je primio, često nam je u mislima, kao i svi znani i neznani ljudi koji su nam pomogli od srca", istakla je majka Tamara.

- Petrin oporavak i boravak na rehabilitaciji u Banji Koviljači, hvala bogu, protekao je u najboljem redu, a šest meseci posle zahvata devojčica ponovo ide u Rusiju na kontrolni pregled i novi tretman pomoću specijalnih hirurških instrumenata. Vidni su pomaci posle njenog prvog boravka u Rusiji, iako se još nije u potpunosti oslonila na noge, pokretljivost donjih ekstremiteta je znatno veća. Došli smo u redakciju "Vesti" da se još jednom zahvalimo na pomoći i da zajednički podelimo nadu i veru u metodu ovog ruskog hirurga. Bićemo najsrećniji kada dočekamo da naša Petra stane na svoje noge, što će se desiti vrlo brzo - s puno optimizma kaže majka Tamara, koja ovog puta neće biti u pratnji svoje ćerke, jer je u blagoslovenom stanju.

- Nije bilo planirano, ali svi se radujemo našem novom članu porodice, iako još ne znamo da li će biti curica ili dečak.

- Biće bata - rekla je mala Petra kao iz topa.

Našoj štićenici želimo srećan put i boravak u Rusiji, a kada se 20. novembra vrate mala Petra i njen otac u Srbiju i svoj dom, naši reporteri će ih posetiti. Dužni smo da obavestimo sve humane ljude koji su učestvovali u našoj akciji i čija su srca kucala zajedno sa porodicom Stevanović o novim vestima i napretku u lečenju. Hvala u ime Humanitarnog mosta svim učesnicima akcije za ozdravljenje devojčice koja tek treba da kroči u život.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prvi prilozi za prve korake
HUMANITARNI MOST Devojčice, srećan put!
HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online