Ponedeljak 09.11.2015.
12:00
B. R. -Vesti - Foto: A. Čukić

Dobri ljudi, do viđenja!

A. Čukić
Na put u pratnji oca: Petra u naručju tate Ivana

Odlaze, zahvaljujući sredstvima koje ste im vi, dragi naši čitaoci i donatori, prikupili, i dalje u nadi da će se uskoro ova slatka devojčica uskoro samostalno osloniti, prvi put u životu, na svoje noge. Jer za nju odavno već nije bilo leka u Srbiji, gde se posledice cerebralne paralize još ne tretiraju kao u Državnoj klinici u Tuli, gde je prof. dr Sergej Šišov Vitaljevič pomogao mnogim bolesnim mališanima svojevrsnim zahvatom.

Pozdrav za Port Kembl

Poseban pozdrav uputili su Petrini roditelji penzioneru Dragiši Stojanoviću iz Port Kembla u Australiji koji je darovao devojčici za njen put nade 2.000 australijskih dolara. "Po povratku u Srbiju uputili smo i pismo zahvalnosti ovom plemenitom čoveku, verujemo da ga je primio, često nam je u mislima, kao i svi znani i neznani ljudi koji su nam pomogli od srca", istakla je majka Tamara.

- Petrin oporavak i boravak na rehabilitaciji u Banji Koviljači, hvala bogu, protekao je u najboljem redu, a šest meseci posle zahvata devojčica ponovo ide u Rusiju na kontrolni pregled i novi tretman pomoću specijalnih hirurških instrumenata. Vidni su pomaci posle njenog prvog boravka u Rusiji, iako se još nije u potpunosti oslonila na noge, pokretljivost donjih ekstremiteta je znatno veća. Došli smo u redakciju "Vesti" da se još jednom zahvalimo na pomoći i da zajednički podelimo nadu i veru u metodu ovog ruskog hirurga. Bićemo najsrećniji kada dočekamo da naša Petra stane na svoje noge, što će se desiti vrlo brzo - s puno optimizma kaže majka Tamara, koja ovog puta neće biti u pratnji svoje ćerke, jer je u blagoslovenom stanju.

- Nije bilo planirano, ali svi se radujemo našem novom članu porodice, iako još ne znamo da li će biti curica ili dečak.

- Biće bata - rekla je mala Petra kao iz topa.

Našoj štićenici želimo srećan put i boravak u Rusiji, a kada se 20. novembra vrate mala Petra i njen otac u Srbiju i svoj dom, naši reporteri će ih posetiti. Dužni smo da obavestimo sve humane ljude koji su učestvovali u našoj akciji i čija su srca kucala zajedno sa porodicom Stevanović o novim vestima i napretku u lečenju. Hvala u ime Humanitarnog mosta svim učesnicima akcije za ozdravljenje devojčice koja tek treba da kroči u život.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online