Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 08.04.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Đurović A

Prvi prilozi za prve korake

Roditelji petogodišnje bolesne Beograđanke Petre Stevanović, koja nedavno nije otputovala iz Srbije u Rusiju na lečenje kod čuvenog profesora dr Sergeja Šišova Vitaljeviča, zbog nedostatka sredstava za operativni zahvat, dobili su još dva dobrovoljna priloga, pa sada ukupno imaju 500, od potrebnih 3.500 evra, koliko košta operacija i postoperativni oporavak u Banji Koviljači.

N. Đurović
Drugačija od vršnjaka: Petra Stevanović

- Znamo da su teška vremena, znamo da veliki broj ljudi u Srbiji nema šta da jede, ali nas sve drži nada da će naša Petra, obolela od cerebralne paralize, ipak učiniti jednog dana svoj prvi korak. Zato smo zahvalni svakom darodavcu koji će to omogućiti našoj Petri, čije su šanse velike ukoliko se na vreme počne sa adekvatnom terapijom. U Srbiji za nju više nema leka, preporučeno nam je da spas potražimo na ruskoj Državnoj klinici u Tuli. Šanse da Petra prohoda su, kako kažu strani stručnjaci, zaista velike, ali pod uslovom da se ne stigne prekasno - kaže 33-godišnja nezaposlena Tamara, majka dvoje dece, koju je ovih dana obradovala i nekadašnja koleginica prilogom do 100 evra, kao i humana čitateljka "Vesti" Vera Krstić iz Manhajma.

- Hvala Jovanki Simić iz Beograda, ona je čula za naše muke, nekada smo zajedno radile, dok ja nisam morala da napustim posao. Susrele smo se i sa zahvalnošću smo suprug i ja primili ovaj divni gest i prijateljstva i pažnje. Hvala i nepoznatom dobrotvoru iz Bad Homburga u Nemačkoj na prvoj donaciji od 300 evra koja nam je uručena u beogradskom dopisništvu "Vesti". Hvala i gospođi Veri Krstić na daru od 100 evra. Možda i sakupimo tih nama nedostižnih 3.500 evra i krenemo za Rusiju. Čekaćemo i nadati se - kaže bračni par Stevanović iz Beograda. Novi sastanak za ruskim lekarom zakazan je za kraj aprila. Možda i mala Petra krene na put sa ostalom decom iz Srbije...

V. Sekulić
Vera Krstić u "Vestima"

Put nade

Nedavni gost "Vesti", Vera Krstić, predsednica Udruženja za pomoć žrtvama rata iz Manhajma, Beograđanka koja živi i radi više od četiri decenije u Nemačkoj, donirala je 100 evra za Petrin put nade u Rusiju.

Osim velikog srca, naša donatorka i sama zna šta znači biti drugačiji od ostalih. To je bio razlog više da ovoga put njen prilog bude još jedan podsticaj maloj Petri i njenim roditeljima za prvi dečji korak.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
HUMANITARNI MOST Vulići, niste zaboravljeni!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online