Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 15.04.2015.
12:00
B. Grujić - Vesti - Foto: Vesti A

Siromasi kupuju polovni televizor

Nisu skrivali osmehe sa lica, ukućani siromašnog i trošnog doma u Ulici Braće Fogaroši br. 97, u selu Možlje kod Zrenjanina kada im je reporter "Vesti" uručio donaciju iz Australije, u iznosu od 100 dolara.

Vesti
Uručenje donacije: Julijana, Zvezdana i Janoš Pap

Glava porodice Janoš Pap oduševljen lepim gestom stalne dobrotvorke i naše čitateljke Rajke Tarlać uz Sidneja odmah je rasporedio svaki dinar, uz napomenu da će i njegovoj bolesnoj i teško mentalno zaostaloj deci, ovaj Vaskrs proteći malo veselije i u boljoj atmosferi.

Prozor u svet

I novopristigli dar od 100 AUD
, takođe iz Sidneja, koji su uputili jedna baka i njen unuk, uz lepu čestitku: "Janošu Papu želimo srećan Uskrs i puno zdravlja celoj porodici...", obradovao je domaćina koji će sada ipak moći da nabavi za porodicu neki polovni televizor koji im je prozor u svet.

"Ovaj prilog nam je kao dar sa neba, zaista smo se svi iznenadili i veoma obradovali. Napravili smo malo bogatiju trpezu, jer kod nas je samo bajati hleb svakodnevno na meniju, sve ostalo je, kako se snađemo" - za trenutak je zastao Janoš i nastavio: "Supruga Zvezdana nikako nije dobro, njena bolest multipla skleroza je u stalnoj progresiji i neophodni su joj lekovi. Da nije tog troška, mi bismo nekako i preživljavali, ali ovako nam je izuzetno teško, jer su lekovi koje svakodnevno koristi supruga, baš skupi. Upravo je izašla iz bolnice i vreme provodi pred televizorom, ona je gotovo nepokretna. Zahvaljujući humanim ljudima iz dijaspore, nekako smo opstali i nadam se da će ubuduće sve biti bolje", uz smešak je nastavio Janoš Pap.

- Majka nam je bolesna i samo leži, pa smo nas trojica braće i sestra Julijana, ofarbali jaja, a tata nam je u tome malo pomogao. Iznenadili smo majku i zaista smo toga dana svi bili srećni. E, da je takvih dana više u našoj kući - tiho kaže je Kristijan Pap, uz izraz velike zahvalnosti donatorkama iz Australije.

Na žalost, dan se nije lepo i završio: već isluženi televizor koji je bio jedina razonoda bolesnoj majci Zvezdani je eksplodirao i - zapalio se! Srećom, požar nije zahvatio kuću, ali mnogima će i takav stari uređaj nedostajati.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST I sirotinja ima dušu
HUMANITARNI MOST Lepa reč najlepši dar
HUMANITARNI MOST Dobra dela sama zbore
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online