Sreda 15.04.2015.
12:00
B. Grujić - Vesti - Foto: Vesti

Siromasi kupuju polovni televizor

Vesti
Uručenje donacije: Julijana, Zvezdana i Janoš Pap

Glava porodice Janoš Pap oduševljen lepim gestom stalne dobrotvorke i naše čitateljke Rajke Tarlać uz Sidneja odmah je rasporedio svaki dinar, uz napomenu da će i njegovoj bolesnoj i teško mentalno zaostaloj deci, ovaj Vaskrs proteći malo veselije i u boljoj atmosferi.

Prozor u svet

I novopristigli dar od 100 AUD
, takođe iz Sidneja, koji su uputili jedna baka i njen unuk, uz lepu čestitku: "Janošu Papu želimo srećan Uskrs i puno zdravlja celoj porodici...", obradovao je domaćina koji će sada ipak moći da nabavi za porodicu neki polovni televizor koji im je prozor u svet.

"Ovaj prilog nam je kao dar sa neba, zaista smo se svi iznenadili i veoma obradovali. Napravili smo malo bogatiju trpezu, jer kod nas je samo bajati hleb svakodnevno na meniju, sve ostalo je, kako se snađemo" - za trenutak je zastao Janoš i nastavio: "Supruga Zvezdana nikako nije dobro, njena bolest multipla skleroza je u stalnoj progresiji i neophodni su joj lekovi. Da nije tog troška, mi bismo nekako i preživljavali, ali ovako nam je izuzetno teško, jer su lekovi koje svakodnevno koristi supruga, baš skupi. Upravo je izašla iz bolnice i vreme provodi pred televizorom, ona je gotovo nepokretna. Zahvaljujući humanim ljudima iz dijaspore, nekako smo opstali i nadam se da će ubuduće sve biti bolje", uz smešak je nastavio Janoš Pap.

- Majka nam je bolesna i samo leži, pa smo nas trojica braće i sestra Julijana, ofarbali jaja, a tata nam je u tome malo pomogao. Iznenadili smo majku i zaista smo toga dana svi bili srećni. E, da je takvih dana više u našoj kući - tiho kaže je Kristijan Pap, uz izraz velike zahvalnosti donatorkama iz Australije.

Na žalost, dan se nije lepo i završio: već isluženi televizor koji je bio jedina razonoda bolesnoj majci Zvezdani je eksplodirao i - zapalio se! Srećom, požar nije zahvatio kuću, ali mnogima će i takav stari uređaj nedostajati.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

2024 © - Vesti online