Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Niko kao Rajka i njeni prijatelji

Po želji plemenite Rajke Tarlać iz Sidneja, donacija od ukupno 3.300 dolara koju je sakupila zajedno sa: anonimnim sveštenikom SPC, Mirom Đuković, Momom Malićem, Radetom Markovićem, Obradom Marićem, Verom Aleksić i tri anonimna donatora za 19 nevoljnika širom Srbije i Republike Srpske, stigla je na skoro sve adrese. I to pred sam Vaskrs.

Lična arhiva
Zahvalnost do neba: Braća Zoran i Zlatko Stanković

Tim povodom, danas beležimo i nova uručenja onima kojima su darovi ove humane družine namenjeni. Budući da je naša verna čitateljka sa dalekog kontinenta, rodom iz Potkozarja u Republici Srpskoj, u njenim mislima su uvek braća Stanković, Zoran (56) i Zlatko (52), oboleli od mišićne distrofije, koji sa roditeljima žive u banjalučkom prigradskom naselju Karanovac, ali i porodica Radomira Zarića iz Trnjaka kod Bijeljine. Stoga i ne čudi što smo priloge od po 250 dolara odmah prosledili na njihove adrese.

- Iako nas se uvek seti za praznike, već godinama unazad, svaki put se iznova oduševimo dobročinstvima ljudi koji su tako daleko, a misle na nas i ne zaboravljaju nas. Neka im dragi Bog stostruko vrati. Ovaj dar će nam svakako dobro doći za najosnovnije potrebe, jer kad je čovek bolestan uvek mora da krpi neku rupu. Naravno, i Vaskrs ćemo dočekati onako kako dolikuje - poručili su Zlatko i Zoran Stanković, pošto se dar našao u njihovim rukama.

Stostruko se vratilo!

Među prvima kojima je donacija od 150 dolara Rajke i prijatelja iz Sidneja stigla na kućnu adresu bila je 31-godišnja Svjetlana Kljajić iz Sključana kod Kozarske Dubice.
- Neka im dobri Bog stostruko vrati. Kod nas nema nekih novosti. Borba za golo preživljavanje i plaćanje računa naša je svakodnevica, ali život je takav, pun uspona i padova. Vaskrs ćemo zahvaljujući Rajki i njenim prijateljima dočekati kako dolikuje. Živim i dalje u nadi da ću jednog dana stati na svoje noge, biti prava majka mojoj Jovani i pružiti joj sve što može da se pruži, od toga nikada neću odustati - istakla je Svjetlana Kljajić.

Ništa manje prijatno iznenađen nije bio ni Radomir Zarić za čiju je porodicu svaka para zlata vredna.

- Kad ste sirotinja, svaka pomoć je i više nego dobrodošla. Dobroj Rajki i njenim prijateljima zahvaljujemo se od srca, posebno što nas ne zaboravljaju i povremeno ovako obraduju. Molićemo se dobrom Gospodu za njihovo zdravlje - kazao je Radomir Zarić (47), koji živi sa bolesnom suprugom Draganom (36), ćerkom Marijom i sedmogodišnjim sinom Radenkom, jedinim zdravim, u ovoj izuzetno siromašnoj familiji.

Lična arhiva
Janoš Pap sa sinom Kristijanom

Deo priloga od 250 dolara stigao je i na adresu siromašne familije Pap, u ruke 57-godišnjeg Janoša Papa, bivšeg pekarskog radnika, koji zajedno sa sinom Peterom (21) brine o bolesnoj supruzi Zvezdani i još troje dece, Kristijanu, Imru i Julijani, mentalno zaostalim.

- Neka ih dobri Bog nagradi dobrim zdravljem i srećom na svakom koraku, kao i njihove porodice. Želimo da im vaskrsli Gospod donese svaku blagodet. Novčani dar ćemo osim za pripremu Vaksrsa delom iskoristiti i za banjsko lečenje supruge, a deo da posejemo baštu, tako da nam je ovo stvarno dobrodošlo. Beskrajno sam zahvalan na ovoj i svakoj pomoći koja nam je stizala od dobrih ljudi. Spasli su nas mnogih nedaća - iskreno će Janoš Pap, koji radi na jednoj farmi ne bi li prehranio porodicu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Potresna priča u minuloj godini o Draganu Mladenoviću (57), radniku fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci, koji je zbog bede oduzeo sebi život na radnom mestu, našu vernu čitateljku Rajku Tarlać iz Sidneja doslovce je rasplakala. Tada je poslala pomoć od 200 dolara njegovom sinu Dejanu, a nije ga zaboravila ni ovoga puta.

- Hvala od srca! Ne znam ko je ta divna žena, ali stvarno me je i više nego prijatno iznenadila. Na ovoliku besparicu i našu sirotinju, zbog koje je moj otac oduzeo sebi život, ovakva pažnja i pomoć neizmerno znače. Posebno sada kada sam isključivo posvećen negi bake Ruže (76), zbog čega ne mogu da se zaposlim. Pored demencije i Alchajmera, muke muči i sa karcinomom dojke. Već je imala operaciju, pa sada moram da je vodim na kontrole i hemioterapije. Šta da vam kažem kad se ni sina jedinca, tate Dragana, ne seća. Teško je, ali borim se - iskreno će Dejan Mladenović (33), pošto je novac stigao na njegov kućni prag.

Lična arhiva
Doris Bošnjaković u dnevnom boravku

Hvala što nas ne zaboravljate

Novčani dar od 150 dolara, stigao je i na kućni prag slabovidoj Doris Bošnjaković (25) iz Užica oboleloj od cerebralne paralize i epilepsije.
- Dragoj Rajki i njenim prijateljima se posebno zahvaljujemo, jer nas ni posle toliko vremena ne zaboravljaju i uvek se trude da nas obraduju za praznike. Želimo im dobro zdravlje, sreću i napredak. Njihov dar sačuvaćemo i za aparat za disanje koji je trenutno neophodan Doris. Inače, moja Doris svakog dana boravi u dnevnom boravku gde ima brojne radionice zajedno sa drugom decom. Naša akcija za ugradnju lift-platforme je urodila plodom i otkad smo počele da se krećemo i zalazimo među ljude tako je i moja ćerka procvetala. Hvala svima neizmerno na tome - kazala je Slavica Polimčević - Bošnjaković.












 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST S novim cipelicama u školu
HUMANITARNI MOST Dobra dela sama zbore
HUMANITARNI MOST I sirotinja ima dušu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online