Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 08.12.2013.
07:46
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Bićete zauvek u našim mislima i molitvama

Rođendanski dar od 200 dolara za četvorogodišnjeg Uroša Karapandžića iz Pećinaca, obolelog od cerebralne paralize, a deo je donacije od ukupno 400 dolara, koji je dobrotvorka Nina Ljiljak iz Melburna uputila svojim štićenicima u matici, uveličala je maleno slavlje ovog dečaka.

Proslavio četvrti rođendan: Uroš Karapandžić
 

"Urošev dan rođenja proslavili smo skromno i u krugu porodice. Nažalost, još dugo nećemo moći da ga slavimo onako kako to dolikuje njegovim vršnjacima uz igru sa drugarima, pesmu, animatore, igračke... To nam je bolna tačka, ali uprkos svemu tome, tračak nade da će se to jednom dogoditi, ukazao nam se u vidu transplantacije matičnih ćelija, koje je Uroš obavio u Beču. Mi ćemo svim silama nastojati da mu omogućimo da nastavi sa tim vidom lečenja. Medicina još nije pronašla pravi lek za boljku poput njegove, pa je ovo za sada jedini način da mu bude bolje. Hvala Nini na neizmernoj podršci i pažnji kojom obasipa našeg sina, a nas hrabri toplim rečima. Nadamo se da ćemo se uskoro ponovo sa njom sresti kada dođe u otadžbinu i ugostiti je na pravi način", rekao je Dejan Karapandžić, preuzevši novac u beogradskom Dopisništvu "Vesti".

Novopristigli dar

Samo nekoliko dana po uručenju priloga dobrotvorke Nine iz Melburna za troje bolesnih mališana, posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja stigao je prilog od 200 dolara donatora S. P. iz Australije, koji je po 100 dolara isto tako namenio Aniti Balaž iz Erdevika i Anđeli Janković iz Zemuna. O prispeću ovog dara, naši reporteri su obavestili njihove porodice, koje će narednih dana preuzeti ovaj novac, o čemu će njihov dobročinitelj, moći da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Prilog od još 100 dolara Nine Ljiljak i za 12-godišnju Anitu Balaž iz Erdevika, koja je u austrijskoj prestonici, gde čeka na transplantaciju srca i pluća, preuzela je njihova prijateljica iz Beograda, Bojana Ranković, zahvalivši se dobrotvorki u ime cele porodice Balaž.


"Pre svega, ovom prilikom želim da vas obavestim da je Anita podvrgnuta hirurškom zahvatu gde joj je ugrađena pumpa, dok ne dođe vreme za transplantaciju srca i pluća. Operacija je protekla u najboljem redu i bez komplikacija, pa je tako Anita skinuta sa aparata za disanje. Dobro se oseća što je, takođe, jako važno. Isto tako, moram reći da trenutno na Anitinom računu ima dovoljno novca za troškove lečenja u Beču, a koje ne pokriva Republiči fond za zdravstveno osiguranje, upravo zahvaljujući plemenitim ljudima širom sveta. Pošto će Anita morati da provede još tri meseca u tamošnjoj AKH klinici, pre nego što dođe do transplantacije srca, sve je još nedefinisano koliko će koštati njen boravak tamo. Ukoliko se dogodi da bude više novca nego što je neophodno za njeno lečenje, sav novac će biti uplaćen na račun onoga kome u tom trenutku bude najpotrebnije. Hvala svima koji su pružili podršku Anitinoj porodici, kako finansijski tako i u ljudskom smislu, šaljući dobre želje za ozdravljenje. To mnogo znači", poručila je Bojana.


Treći deo donacije, takođe od 100 dolara, podsećamo, već je uručen porodici 10-godišnje Anđele Janković iz Zemuna, obolele od tumora na mozgu, a koja je na lečenju u Istanbulu, o čemu smo već pisali. Na taj način, reporteri "Vesti" pobrinuli su se da pomoć naše redovne čitateljke i učesnice u mnogim akcijama Humanitarnog mosta, dođe u ruke onih kojima je namenjena, na svačije zadovoljstvo.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sofija zapanjila i doktora
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online