Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 17.09.2014.
12:00
Z. M. - A. B. - Foto: Vesti A

U čast 13. rođendana Anite Balaž

Devojčica iz Erdevika, Anita Balaž, kojoj je pre dve nedelje u Beču uspešno transplantirano srce, odlično se oporavlja, a naši dopisnici iz Beča uručili su joj donaciju od 200 australijskih dolara koje je ovoj hrabroj 13-godišnjakinji uputila naša stalna čitateljka i velika dobrotvorka Nina Ljiljak iz Melburna.

Hrabra devojlčica: Anita Balaž primila dar iz Melburna
 

Kako je u čuvenoj bečkoj bolnici AKH vrlo stroga procedura, našim novinarima nije bilo dozvoljeno snimanje, ali reči zahvalnosti ipak niko nije mogao da cenzuriše.


- Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nam neprekidno bili podrška u najtežim časovima, a posebno gospođi Ljiljak na pomoći koju nam je uputila u više navrata - kazala je majka Ksenija, moleći nas da prenesemo njene i Anitine pozdrave sve do Australije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Podsetimo, humana Nina Ljiljak je ovu donaciju, uz tople reči podrške, uputila Aniti Balaž povodom njenog 13. rođendana, koji je ova devojčica dočekala u bolnici - ali s novim srcem, dobivenim samo dan posle rođendana. "Znala sam da ću dobiti srce na dan svog rođendana, bila sam uverena", ponavlja Anita koja je o tome pričala već duže vreme, ali niko nije mogao da veruje da će se to tako brzo desiti i da će ponovo živeti normalno.


Kada je lekarima govorila o svom osećaju, oni bi rekli da se to čini malo verovatnim, ali da čuda uvek postoje. Ipak je na kraju bilo onako kako je to Anita priželjkivala i na njen rođendan usledio je poziv sa bečke klinike i radosna vest - da je organ stigao.
 

Što pre u Srbiju

Anita želi što pre da se oporavi i vrati u Srbiju, gde su joj brojni prijatelji sa kojima svakodnevno četuje preko Fejsbuka. Dobro je raspoložena, i što je najvažnije njen oporavak zasad teče bez problema. Lekari ove bečke bolnice ne žele da se u medijima pojavljuju informacije o Aniti i najavljuju da će, čim dođu rezultati nedavne biopsije, izaći u javnost sa zvaničnim saopštenjem.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prilozi iz Sidneja i Beča
HUMANITARNI MOST Sofija zapanjila i doktora
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online