Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 02.03.2015.
12:00
B. Simonović - Vesti - Foto: B. Simonović A

Sofija zapanjila i doktora

Mladi bračni par iz Nikšića, 33-godišnja Vesna Šušić i njen četiri godine stariji suprug Svetozar, rodom iz Konjica, koji uz nesebičnu pomoć rodbine i prijatelja i nadasve čitalaca "Vesti", već 15 meseci bije tešku bitku za zdravlje svoje jednoipogodišnje ćerkice Sofije, sa velikom zebnjom i nestrpljenjem su dočekali najnoviji lekarski pregled i kontrolu svoje bebe, obolele od retkog oboljenja mozga, genetski uzrokovanog, za koji savremena medicina još nije našla pravi lek.

B. Simonović
Čeka se prva reč: Sofija u majčinom naručju

- Strepeli smo od novog lekarskog nalaza i novih snimaka jer su oni prethodni bili, prema rečima doktora, znatno lošiji od onih ranijih. I na naše i, što nas posebno raduje, na iznenađenje velikog stručnjaka dr Milana Borkovića iz Beograda, koji od početka brine o našoj Sofiji, rezultati su sada bili mnogo bolji. Doktor prosto nije mogao da veruje da je došlo do tolikog poboljšanja iako u međuvremenu Sofiji nije menjao terapiju niti uključivao neke nove lekove. Ja sam se, iskrena da budem, nadala dobrim nalazima jer ja, čini mi se, najbolje osećam promene i uočavam poboljšanja kod mog deteta - veli sva srećna majka Vesna.

- Iako smo uz nju neprekidno, i mi smo jasno uočili znake njenog napredovanje. Sofija sada jasno i znatno brže reaguje na dodire, na glasove, na svetlost, na nove likove i što nas posebno hrabri i budi nam nadu, sve češće se osmehuje, pogotovu bratu Stefanu. Ona sad već gotovo samostalno sedi i, što je najvažnije, prihvata i registruje komande. A doktora je posebno oduševilo to što je baš u trenutku pregleda počela glasno da guguče. Naravno, mi smo i dalje sa obe noge na zemlji - kaže njen suprug Svetozar - potpuno svesni ozbiljnosti njenog stanja i prosto i ne smemo da se previše radujemo i nadamo.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Ono što je za sada sigurno, to je činjenica da ona već dugo nije imala nijedan epi-napad, odnosno da se to nekako poklapa sa početkom akcije "Vesti": otkad su počeli da nam se javljaju prijatelji znani i neznani, naše komšije i rođaci razasuti po belom svetu, napadi su potpuno prestali i našem detetu je bolje. Neobjašnjivo, ali je tako... Mi u ovom trenutku, sem neizmerne zahvalnosti svima, ne možemo drugačije da im uzvratimo sem da se danonoćno molimo da im se njihovo dobro dobrim vrati, da im bude za zdravlje i sreću njih i njihove dece i porodice - i obećavamo da mi njihova dobročinstva nikada nećemo zaboraviti - poručuje Svetozar Šušić.

Haljinica iz Amerike

Dok smo porodici iz Nikšića uručili najnoviju donaciju od 440 dolara, dar za Sofiju od Duška i Olje Dragić iz Melburna, koja im je prispela preko Humanitarnog mosta. Šušići su se zahvalili i ovim divnim ljudima nabrajajući i one koji su im se i direktno javljali i na drugi način pomagali, hrabrili ih i podsticali da istraju. "Evo, upravo ova haljinica koju sam danas Sofiji obukla i ne znajući da će novinari doći stigla joj je iz Amerike. Poslala je gospođa Zdravka Radić. Čim je čula za našu nevolju, javila nam se i evo Sofiji su od nje stigla već dva paketa raznovrsnih igračaka, i prelepe robe i obuće."

Ponovo u Igalu

Sofijinim stanjem je zadovoljna i fizioterapeutkinja Božidarka Blečić, koja radi vežbe sa njom i uverena je da to ide iznenađujuće brzo ako se ima u vidu njeno stanje i problem koji ima. Uskoro bi trebalo da mala Sofija ponovo ide na rehabilitaciju u lečilište Igalo, za koja su sredstva prikupili naši čitaoci širom sveta.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobri ljudi hvala do neba
HUMANITARNI MOST Za zdravlje naše Sofije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online