Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 01.05.2013.
12:01 >> 00:39h
S. A. - Vesti - Foto: Vesti A

Cacina bitka još traje

Posle šeste biohronoterapije 45- godišnja medicinska sestra iz Kraljeva Svetlana - Caca Stefanović vratila se iz Moskve kući. S obzirom na to da je terapija kasnila, jer je bilo predviđeno da Caca u Rusiju krene u martu, lekari su konstatovali da je došlo do pogoršanja, te da je terapiju neophodno pojačati i za mesec dana primeniti novu.

Zajedno su najjače: Sestra Svetlana Stefanović i Marijana Sušić
 

- Svetlana je veoma iscrpljena, ima ograničen govor zbog edema i pogoršanu pokretljivost desne strane tela. Lekari su nas ipak ohrabrili savetujući nas da nastavimo i da u zavisnosti od rezultata vrlo brzo dođemo ponovo u Moskvu. Moja sestra i ja neizmerno smo zahvalne čitaocima "Vesti", jer da nije bilo njih, mi ni u aprilu ne bismo otišli u Rusiju.

Preuzete donacije

Uoči Cacinog puta u Moskvu Marijanin dever, Radomir Sušić, preuzeo je u "Vestima" 150 AUD koje joj je poslala Dragica iz Melburna, te 50 evra koje joj je namenio Miloš Pilipović iz Hamburga i uručio joj.
- Gospodin Pilipović nas zove i interesuje se kako napreduje lečenje, a spreman je i da nam ponovo pomogne. Hvala mu - rekla je Marijana Sušić.

- Bez obzira na to što smo uoči puta morali da pozajmimo još 700 evra, najveći deo sredstava poslali su nam dobri, nepoznati ljudi. Neka ih sreća prati, ali neka pre svega budu zdravi i oni i njihove porodice, jer to je zaista najvažnije. Svesni smo da Svetlanina bitka nije završena, da nam predstoji još dug put, da će biti potrebno mnogo novca i truda, za Svetlanu i mnogo neprospavanih noći, ali imamo nadu - kaže Cacina sestra Marijana Sušić koja je sve vreme u Moskvi bila uz nju, pružajući joj i sestrinsku ljubav i neophodnu podršku.


A ta nada drži celu porodicu Svetlane Stefanović, jer je u klinici u Moskvi bilo i onih ljudi koji su u lečenju postigli dobre rezultate i sada su samo na zaštitnoj terapiji.


- Metoda je nova, ali mi smo optimisti. U bolnici je bilo i pacijenata iz Srbije. Kontakte smo uspostavili preko Skajpa, a tamo smo se i upoznali i razmenili iskustva. Za sve nas je to bilo veoma korisno. Moram da naglasim da je osoblje veoma ljubazno, spremno da u svakom trenutku pomogne. Sve je to veoma važno, jer se radi o pacijentima čije bolesti su izuzetno ozbiljne - priča Marijana Sušić, koju ni dobra volja, ni energija ne napuštaju, jer je sestri najčvršći oslonac. Marijana ne propušta da navede da su Caci i uoči puta stigle donacije humanih čitalaca "Vesti".

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Javila nam se Slavojka Popović iz Esena koja je poslala 150 evra. Ona je ujedno bila i naš prvi donator i tada je dala 180 evra. Redovno se interesuje za zdravlje moje sestre. Prilog od 100 evra poslali su Milinko i Jelica Živković iz Beča, a preko prijatelja Mirka Mijatovića koji je već bio donator u akciji. Hvala im, kao i svima pre njih koji su bili uz nas. Verujemo da nas neće zaboraviti. Nije u pitanju samo novčana pomoć bez koje bi Caca i više meseci kasnila sa terapijama u Moskvi. Radi se i o moralnoj podršci koja svima nama znači, Caci, meni, njenom suprugu, deci... - rekla je Marijana Sušić.


Narednih nedelja Svetlana Stefanović biće u svom domu, primaće injekcije dva puta dnevno, a uzimaće i lekove po šemi koju su predložili ruski lekari do sledećeg odlaska u Rusiju.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Mali Dejan, veliki borac
HUMANITARNI MOST Borba za spas male Une
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online