Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 13.08.2013.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Mali Dejan, veliki borac

Na kućnu adresu porodice devetogodišnjeg Dejana Marića iz Zvornika, obolelog od tumora na mozgu, nedavno je stigao mesečni prilog od 200 dolara njegovog dobročinitelja Sima iz Australije, rodom iz Splita, koji je penziju zaradio u ovoj dalekoj zemlji. Uz novčani dar poslao je i toplo pismo. Ali, to nije sve.

Zbog jakih terapija, vid pogoršan: Dejan Marić sa majkom Ivanom
 

Duboko ganut teškom sudbinom malog Dejana, Rade Marjanović iz Danske mu je poslao novčani prilog od 100 evra. O ovom plemenitom gestu čitalaca "Vesti", naše novinare je obavestila majka Ivana Marić, koja je sa sinom u Kliničkom centru Srbije.

Dragocene pauze

Kako borba sa opakom bolešću još traje, u domu Marića i dalje je pojačan strah od gubitka voljenog bića.
- Da nije tih pauza vikendom, ne znam da li bi Dejan imao snage za dalje. Kada dođe kući, drugari i njegov mlađi brat Dario se okupe oko njega, snaže ga, igraju se sa njim i na taj način malo skrenu misli sa svega onog kroz šta svakodnevno prolazi - kazala je majka Ivana Marić.

- Dejan je do sada obavio 20 terapija zračenjem metastaza na kičmenoj moždini i to polako privodimo kraju. Ono što je važno jeste to da uprkos teškim tretmanima i mučninama, nije klonuo duhom i dalje ima snagu za borbu sa bolešću. Srce me boli što moje dete mora kroz sve to da prolazi, ali svesna sam da drugog načina za njegovo izlečenje - nema.

- Rezultate ovakvog vida lečenja, tačnije, da li su se metastaze povukle, saznaćemo pošto ih završimo. Ono što je evidentno, to je da mu se vid još pogoršao. To je svakako posledica zračenja. Isto tako, dobio je nekoliko puta i napad epilepsije. Teško je rečima opisati šta mi se tada motalo po glavi, niti šta mi je na srcu. Samo roditelj koga je snašla ista muka može to da pojmi. Iskreno se nadam da će sve biti u redu, ne smem ni da pomislim drugačije - ispričala je 28-godišnja Ivana, koja sa sinom prolazi kroz pravu golgotu, a potom nekako smogla snage da nastavi:
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Ovom prilikom želim da se od srca zahvalim gospodinu Simu na podršci i pomoći koju nam već treći mesec zaredom šalje. Isto tako i Radetu Marjanoviću. Novac koji su nam poslali iskoristili smo za kupovinu lekova, kao i za put jer svaki vikend provodimo kod kuće. Verujte, to nam mnogo znači i delimično skida ogroman teret sa pleća.
Kako je ovoj mladoj hrabroj majci koja danonoćno bdi uz sina i odakle joj snage da sve izdrži, najbolje zna samo ona.

- Posebno, dodavši na to činjenicu da je i njoj pre tri godine otkriven karcinom desne potkolenice. Ovaj zli usud, njenu majku je već u 33. godini koštao života. Na sreću, Ivana se sa tim izborila i zdravlje joj nije ugroženo, za razliku od njenog starijeg sina Dejana, koji je za samo nekoliko meseci prošao kroz velike muke. Prvo preživevši tešku operaciju, zbog koje je skoro ostao bez vida, a potom, teške i bolne hemioterapije. Njegova borba se, međutim, tu ne zaustavlja.


Sada svake nedelje dolazi u Beograd, pa su troškovi njegovog lečenja, za porodicu u kojoj su oba roditelja bez stalnog zaposlenja, nepremostiva prepreka. Nevolje u kojima se našla porodica Marić razumeli su i otuda svesrdnu podršku dali ljudi dobre volje širom sveta, koji im na taj način, poručuju da nisu sami u borbi za spas svog sina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online