Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 10.09.2013.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: M. Karović A

Jedan vid borbe se završi, drugi otpočne

Posle još jednog završenog ciklusa zračenjem, devetogodišnji Dejan Marić iz Zvornika, oboleo od tumora na mozgu, došao je u beogradsko Dopisništvo "Vesti" u pratnji oca Predraga Marića kako bi preuzeo novčane priloge koje su mu uz želju za brzo ozdravljenje uputili humani zemljaci širom sveta. Tom prilikom, preuzeli su ukupno 150 australijskih dolara i 105 evra, dobročinitelja: Stanislava i Milene Huban iz Perta, Anđele iz Sidneja, Vladimira Dunjića iz Kelna i anonimnog donatora iz Sarbrikena, o čijem prispeću smo prethodno već pisali.

Nastavljaju borbu: Dejan Marić sa ocem Predragom
 

Činjenica da je Dejan došao sa ocem, umesto sa majkom Ivanom, bila je iznenađenje i za naše novinare, a razlog tome smo ubrzo otkrili u razgovoru sa vidno iscrpljenim Predragom Marićem.

Od sudbine se ne može

- Pošto sam po struci vozač, često sam bio na putevima širom Evrope i čitao "Vesti" kako bi se informisao o svemu i svačemu. Skoro uvek bih otvarao stranu Humanitarni most da saznam da li je neko uspešno izlečen, sirotinja namirena, ugroženi spaseni, bolesni dobili lekove... Ne znam šta me je to vuklo, ali eto kakva je sudbina. Sada se piše o mojoj porodici, a ja sam u takvoj situaciji da moram da molim za pomoć. Koliko je to teško, rečima ne mogu opisati. Najgore je, ipak, to što je moj sin životno ugrožen - kazao je Predrag Marić, žureći u Zvornik kako bi ispunio želju svom nasledniku.

- Pre svega, želim još jednom da se zahvalim svim ovim dobrim ljudima na ukazanoj pažnji i pomoći. Ovaj ciklus Dejanovih terapija u Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, bio sam podrška svom sinu, pošto je supruga morala da obavi neke zdravstvene analize, ali i pripremi mlađeg sina Darija za školu.

- Dejan je dobro podneo i ovu tako reći turu terapija, moram priznati, bolje od mene. Gledajući ga tokom svega kroz šta prolazi, bilo mi je mnogo teško. Rezultate ovog vida lečenja saznaćemo tek za tri nedelje kada dođemo na redovnu kontrolu. Po rečima lekara, svakako će morati da nastavi sa lečenjem, jer kao što vam je već poznato, iako je Dejanu tumor na mozgu otklonjen, metastaze su se, nažalost, proširile na kičmu. Sada se treba izboriti sa tim, a to nije ni malo jednostavno.

- Zato su nam doktori posle zračenja rekli da će najverovatnije morati i da primi još jedan ciklus hemioterapija. Dakle, borba se nastavlja. Sve ovo do sada koštalo ga je vida i šanse da Dejan ponovo vidi su samo pet odsto, pa će morati da se navikne na to da će njegov život od sada odvijati u mraku - rekao je boreći se sa suzama otac Predrag.


Njegov sin Dejan, uprkos svim nedaćama i bolnim terapijama, bio je dobro raspoložen i slušao ga je sa pažnjom. Oduševljen što je otac uz njega, jer mnogo voli da provodi vreme sa njim, zbog čega ga je i ujedno požurivao da što pre krenu kući.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Da nevolja bude veća, sada me brine i supruga. Kao što znate, njena majka je umrla od ove opake bolesti jako mlada, a sada ni Ivani, koja se već izborila sa tumorom potkolenice, poslednji nalazi nisu najbolji. Strepi od mogućih metastaza i svega što ova bolest sa sobom nosi, a to je pre svega bolno, dugo lečenje i najgore od svega neizvesnost, koja polako isisava svu snagu iz čoveka.

- Ne znamo kud ćemo ni šta ćemo pre. Novca za lečenje sada imamo dovoljno, i to je jedina stvar koja me za sada umiruje, ali i sam strepim od nepredvidljivih situacija i toka lečenja, kako Dejanovog, tako i Ivaninog. Mogu samo da se nadam da će detaljne analize ipak utvrditi sa suprugom sve u redu. Ne bih mogao da podnesem još jedan takav udarac...

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Mali Dejan, veliki borac
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online