Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 25.08.2013.
03:37
B. R. - K. N. - Vesti - Foto: Srna A

I Zvorničani biju bitku za malog Dejana

Tako mali, a tako veliki borac, pomisle mnogi kada vide devetogodišnjeg Dejana Marića, Zvorničanina, koji bi postideo sve one koje u trenucima beznađa napusti volja za životom. Zato o skromnoj porodici Marić, majci Ivani, ocu Predragu i teško bolesnom Dejanu, ne brinu samo humani čitaoci "Vesti", koji sa svih strana sveta šalju i novčane priloge i dobre želje.

Nastavlja borbu sa opaskom bolešću: Dejan Marić sa roditeljima
 

Neravnopravna borba dečaka protiv tumora na mozgu, u kojoj mališan ne odstupa ni za milimetar, ponukala je i druge plemenite ljude da mu odaju priznanje i pomognu.

Dar iz Sidneja

Posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja za Dejana Marića stigao je i prilog od 50 dolara, koji mu je uputila dobrotvorka Anđela iz ovog prelepog grada uz želju da što pre ozdravi. Reporteri "Vesti" obavestili su porodicu Marić o njegovom prispeću, na čemu su se od srca zahvalili. U dogovoru sa njima i ovaj dar će im biti uručen u srpskoj prestonici, odmah pošto njihov hrabri sin završi novi ciklus zračenja.

Saznavši posredstvom internet portala "Vesti" za nevolje porodice Marić, radnici zvorničke Alumine su prikupili i uručili novčanu pomoć od 800 konvertibilnih maraka (oko 400 evra) za nastavak lečenja njihovog sina Dejana, operisanog pre nekoliko meseci. U akciji među radnicima, davao je koliko je ko mogao, a prilog im je uručila Biljana Stojanović iz Komercijalnog sektora Alumine.


- Ova pomoć nije velika, ali je od srca. Mnogo nas je dirnuo zli usud malog Dejana, kao i golgota njegovih roditelja. U našoj kompaniji radnička solidarnost ima dugu tradiciju. Radnici svaki mesec dobrovoljno izdvajaju novac od plata za lečenje i pomoć bolesnim radnicima i članovima njihovih porodica. Ovog puta odlučili smo da prikupljen prilog poklonimo Dejanovoj porodici - napomenula je Biljana Stojanović.


Za svaki odlazak ovog malog borca u Beograd, koji svoje najlepše dečačke dane često provodi na beogradskom Institutu za onkologiju i radiologiju, gde se lekari i zračenjem bore protiv metastaza na kičmenoj moždini, potrebno je oko 500 evra. Ova suma je nezamisliva za njegove nezaposlene roditelje, majku Ivanu i oca Predraga, koji imaju još jednog sina. Iako je deo troškova Dejanovog lečenja pokrio Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, nažalost to je nedovoljno. Zato je pomoć Marićima i dalje dobrodošla.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Dejanovo lečenje će, po svemu sudeći, biti dugo i nepredvidivo, jer se i posle 20 terapija zračenjem, metastaze na kičmenoj moždini, nažalost, nisu povukle. Sva sreća pa Dejan nije pokleknuo, već je voljan da nastavi sa lečenjem, nimalo prijatnim za njegov mladi organizam. Bili smo već u Beogradu kako bismo nastavili sa zračenjem, ali pošto moj sin sada ima probleme sa ušima i upalom grla od prethodnih terapija, to smo odložili za narednu nedelju. Zato veliko i od srca hvala svim dobrim sugrađanima i čitaocima "Vesti" širom sveta, koji nam svojom podrškom, moralnom i finansijskom ne daju da posustanemo u ovoj golemoj borbi - kazala je majka Ivana.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Mali Dejan, veliki borac
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online