Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 22.04.2013.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Vreme je za dobra dela

Dejanu Miloševiću iz Vranja, oboleleom od vijetnamskog sindoma i njegovoj majci Vesni uručena je ovih dana donacija od 55 evra koju im redovno šalje anonimni donator iz Nemačke.

Bar nakratko pokušaće da zaborave probleme: Vesna i Dejan Milošević
 

Prilog od 9.000 dinara stigao im je i od Stefana Anđela i njegove majke Ljiljane iz Toronta u Kanadi. Novac je siromašnim i bolesnim Miloševićima dobro došao pred nastupajuće uskršnje praznike.

Trajne posledice

Dejan i Vesna s teškom mukom donose u kuću vodu za dnevne potrebe jer oboje imaju problema sa zglobovima. Dejanu prilikom većih naprezanja otiču noge što je posledica smrzavanja iz vremena dok je kao dobrovoljac ratovao u Republici Srpskoj. Ne može bez lekova, sve ređe odlazi do grada, uglavnom je kod kuće uz knjige i televizor. I to onda kada imaju novac za lož-ulje, za agregat koji im obezbeđuje struju. Koriste ga uglavnom uveče kad gledaju neku zanimljivu emisiju na televiziji, ali ne više od dva do tri sata.

Naselje Čerenac i zgrade u kojima žive Miloševići su na kraju grada, u blizini romskog groblja i neobrađenih utrina iz atara sela Balinovac. Sunce podgrejava ustajali vazduh u zgradi i po stanovima u kojima već 10 godina, od useljenja, nema vode, ni struje. Jedino je prošle godine priključena kanalizacija da ne bi došlo do masovne zaraze. Voda se i dalje donosi sa česme kojom se služi oko 50 porodica divlje useljenih u tri Jumkove zgrade.


- Hvala našim dobrotvorima, čoveku koji nam svaki mesec pomaže, ali i Stefanu Anđelu i njegovoj majci Ljiljani koji često misle na nas, posebno kad su praznici u pitanju. Od humanih donatora iz Kanade novac smo dobili preko njihovog prijatelja iz Beograda. Svima smo veoma zahvalni, neka ih Bog blagoslovi i daruje - kaže Vesna.
Donacije su stigle u pravi čas, a majka i sin su isplanirali da za Vaskrs imaju na stolu ono što najviše vole da jedu, a nemaju često prilike.


- Prvo ću da kupim jaja za farbanje i šaranje, naravno i sličice. Možda će doći i moj drugi sin sa suprugom i mojom unučicom iz Vladičinog Hana. Kako bismo se obradovali da ih dočekamo i podarimo po jaje i mali poklon za unučicu! To nam je najveća vaskršnja želja. Valjda će Bog da usliši naše molbe i dovede nam ih u goste - priča Vesna, koja povremeno radi u Jumku gde plate kasne po šest meseci i iznose oko 100 evra. Kuvarica je, radi u smenama, a najveća korist je, kako kaže, što tamo može da jede, pa kući štedi za Dejana.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ova napaćena žena krije od sina da pije mnogo lekova, da ima velikih problema s nogama i kičmom, da je poslednjih mesec dana oslabila osam kilograma. Ćuti i trpi da ga ne bi sekirala.


Poželeli smo da im se za trpezom na veliki praznik okupi porodica, da tog dana uživaju i zaborave na bolesti, siromaštvo i neizvesnost. Uz njih će i tog dana u mislima biti i svi oni koji im pomažu posredstvom "Vesti".

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nesreća za nesrećom
HUMANITARNI MOST Da poratne rane manje bole
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online