Ponedeljak 22.04.2013.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Vreme je za dobra dela

Bar nakratko pokušaće da zaborave probleme: Vesna i Dejan Milošević
 

Prilog od 9.000 dinara stigao im je i od Stefana Anđela i njegove majke Ljiljane iz Toronta u Kanadi. Novac je siromašnim i bolesnim Miloševićima dobro došao pred nastupajuće uskršnje praznike.

Trajne posledice

Dejan i Vesna s teškom mukom donose u kuću vodu za dnevne potrebe jer oboje imaju problema sa zglobovima. Dejanu prilikom većih naprezanja otiču noge što je posledica smrzavanja iz vremena dok je kao dobrovoljac ratovao u Republici Srpskoj. Ne može bez lekova, sve ređe odlazi do grada, uglavnom je kod kuće uz knjige i televizor. I to onda kada imaju novac za lož-ulje, za agregat koji im obezbeđuje struju. Koriste ga uglavnom uveče kad gledaju neku zanimljivu emisiju na televiziji, ali ne više od dva do tri sata.

Naselje Čerenac i zgrade u kojima žive Miloševići su na kraju grada, u blizini romskog groblja i neobrađenih utrina iz atara sela Balinovac. Sunce podgrejava ustajali vazduh u zgradi i po stanovima u kojima već 10 godina, od useljenja, nema vode, ni struje. Jedino je prošle godine priključena kanalizacija da ne bi došlo do masovne zaraze. Voda se i dalje donosi sa česme kojom se služi oko 50 porodica divlje useljenih u tri Jumkove zgrade.


- Hvala našim dobrotvorima, čoveku koji nam svaki mesec pomaže, ali i Stefanu Anđelu i njegovoj majci Ljiljani koji često misle na nas, posebno kad su praznici u pitanju. Od humanih donatora iz Kanade novac smo dobili preko njihovog prijatelja iz Beograda. Svima smo veoma zahvalni, neka ih Bog blagoslovi i daruje - kaže Vesna.
Donacije su stigle u pravi čas, a majka i sin su isplanirali da za Vaskrs imaju na stolu ono što najviše vole da jedu, a nemaju često prilike.


- Prvo ću da kupim jaja za farbanje i šaranje, naravno i sličice. Možda će doći i moj drugi sin sa suprugom i mojom unučicom iz Vladičinog Hana. Kako bismo se obradovali da ih dočekamo i podarimo po jaje i mali poklon za unučicu! To nam je najveća vaskršnja želja. Valjda će Bog da usliši naše molbe i dovede nam ih u goste - priča Vesna, koja povremeno radi u Jumku gde plate kasne po šest meseci i iznose oko 100 evra. Kuvarica je, radi u smenama, a najveća korist je, kako kaže, što tamo može da jede, pa kući štedi za Dejana.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ova napaćena žena krije od sina da pije mnogo lekova, da ima velikih problema s nogama i kičmom, da je poslednjih mesec dana oslabila osam kilograma. Ćuti i trpi da ga ne bi sekirala.


Poželeli smo da im se za trpezom na veliki praznik okupi porodica, da tog dana uživaju i zaborave na bolesti, siromaštvo i neizvesnost. Uz njih će i tog dana u mislima biti i svi oni koji im pomažu posredstvom "Vesti".

2024 © - Vesti online