Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 26.02.2013.
12:01 >> 13:49h
S. Sarajlija - Vesti - Foto: Vesti A

Neka se sestri Caci dobro dobrim vrati

Bliži se mart i vreme odlaska u Moskvu na šestu biohronoterapiju 45-godišnje Svetlane Stefanović Cace iz Kraljeva, obolele pre nešto više od godinu dana od jednog od najzloćudnijih tumora na mozgu.

Rođene sestre: Svetlana Stefanović i Marijana Sušić
 

Iako mnogo ne priča, jer joj je govor otežan, niti se mnogo kreće pošto je nesigurna na nogama, ova pedijatrijska sestra Zdravstvenog centra Studenica sa puno vere u izlečenje ničim ne pokazuje sumnju da će se prikupiti 4.500 evra, koliko je potrebno da bi krenula na put spasa.

Kontakt adresa

 

Ukoliko i vi, poštovani čitaoci, želite da pomognete ženi koja je, dok u postelju nije pala, nad tuđom bolesnom decom bdela, možete stupiti u kontakt sa njenom sestrom Marijanom Sušić i dogovoriti se o načinu slanja donacije. Broj telefona je: +381 60 403 69 44 ili +381 36 54 11 572.

I kao što je nekada toplim pogledom i osmehom hrabrila preplašene roditelje, a nežnim šapatom umirivala tek rođene, a već bolesne bebice, tako i sada razbija paniku članova svoje porodice i brigu sugrađana koji su joj se odužili za dve decenije predanog rada, obezbedivši novac za prethodne terapije.


A tamo gde su Kraljevčani stali, ne zato što su počeli sestru Cacu da zaboravljaju, nego što su im novčanici sve tanji, a kase u firmama sve praznije, nastavili su čitaoci "Vesti". U protekle dve nedelje nije bilo dana da se nije javio neko ko je iz ovog grada otišao trbuhom za kruhom. Donacije svih koji su ih najavili još nisu stigle i zato ćemo danas da zabeležimo samo novopristigle.


I ovog puta smo razgovarali sa Marijanom Sušić, Cacinom sestrom, koja čini sve što je u njenoj moći da joj život spase, duboko uverena da bi svet bez nje bio gori, ružniji i siromašniji, a ne samo njihova porodica.

Nedostaje 2.640 evra

U dosadašnjem toku akcije Humanitarnog mosta za nastavak lečenja Svetlane Stefanović prikupljeno je 1.860 evra, što znači da nedostaje 2. 640 evra. Velika suma za porodicu, već finansijski iscrpljenu jednogodišnjom borbom sa opakom bolešću, ali ne i za naše humane čitaoce kada udruže snage.

- Kraljevčanin Mirko Mijatović iz Beča, brat estradnog umetnika Miše Mijatovića, poslao je 100 evra. Naš sugrađanin Dragan Dutina darovao je 50 evra. Zanimljivo je da ponekad mi koji hodamo istim ulicama saznamo za nesreću jedni drugih od prijatelja iz inostranstva. Tako je i Dragan čuo od Vladimira Dunjića iz Kelna, Cacinog školskog druga i prvog donatora u akciji Humanitarnog mosta, da je teško bolesna, ali da se ne predaje i da je ne damo mi koji je volimo, njeni sinovi, suprug, sva bliža i dalja rodbina, komšije, kolege, bivši pacijenti... - priča Marijana Sušić, a u glasu joj mešavina zadovoljstva što niko ko poznaje njenu sestru ne ostaje ravnodušan i blaga doza nespokoja kako se snaći za nedostajuća sredstva ako sve obećano ne bude ispunjeno.


Ali, nespokoj nestaje kada Marijana nastavi da nabraja imena pošiljilaca novčanih priloga. Bratislav Ugrenović poslao je 100 evra iz Sidneja. U daleku Australiju otisnuo se iz Mataruške Banje, omiljenog izletišta teško obolele medicinske sestre.


- Stiglo je i 70 evra od Anke Govedarice iz Čikaga. Čini mi se da jedino ona nije iz našeg zavičaja. Možda i grešim. No, tako je svejedno gde se ko rodio, kako se zove, gde živi. Važno je koliko srce nosi u grudima - kaže naša sagovornica.


A srce Svetlane Stefanović, sestre Cace, veće je od grada u kojem se za stotine tek rođenih života lavovski borila. Lavovski se bori i za svoj život ne zato jer se smrti boji. Ponekad je teže živeti. Saznanje da boluje od tumora, u medicini nazvanog glioblastom multiforme četvrtog stepena, slomilo bi mnoge zdravstvene radnike. Nju nije.

Operacija na neurohirurgiji Kliničkog centra Srbije i hemioterapije koje su usledile nisu dale željene rezultate. Lekari su nemoćno slegali ramenima, a Caca, poslednjim atomima snage, nastavila je borbu u Moskvi, verujući da će preživeti pošast koja ju je napala i da će joj se ukazati prilika da ponovo izlečene bebe predaje u drhtave ruke roditelja.


Za te trenutke dve decenije je živela, za te trenutke sada se bori da preživi.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Mali Dejan, veliki borac
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online