Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 30.11.2012.
12:01
S. Sarajlija - Vesti - Foto: Vesti A

Svet pun Anđelinih prijatelja

Nedugo nakon što je Boranka Trišić doputovala u Beograd iz Magnojevića Srednjeg kod Bijeljine da bi preuzela donacije poslate iz celog sveta njenoj četvorogodišnjoj unuci Anđeli, koja je od Uskrsa u stanju kome, stiglo je novih 500 australijskih dolara.

Ponovo kod kuće: Anđela Trišić

Mila i Mihajlo Maričić iz Sidneja darodavci su ove vredne novčane pomoći, a u kratkoj poruci poželeli su uspavanoj lepotici da se probudi i uživa u roditeljskoj ljubavi, bakinoj pažnji, ali i ljubavi i pažnji zemljaka širom planete čija je srca osvojila.

U vreme prispeća ove donacije, Anđela je bila sa majkom u Zavodu za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, a otac Miroslav u Nemačkoj. Kupovao je hranu ćerki koju su joj prepisali nemački lekari jesenas dok je bila na kliničkom ispitivanju u Erlangenu, gde su stekli mnogo prijatelja. Pokazalo se to i za vreme njegovog nedavnog boravka u ovoj zemlji nade za njegovo dete.


- Anđelu još uvek hranimo putem sonde, a preporučene hrane nema kod nas. Možda i može da se kupi na crnom tržištu. Mi, međutim, to ne činimo. Ona mora da dobije sve što lekari preporuče i što je najkvalitetnije da bi, kad se probudi, ostalo što manje posledica po njeno fizičko i mentalno zdravlje - kaže uveren u izlečenje ćerke Miroslav Trišić po povratku iz Nemačke.

Mesec dana u svom domu

Posle mesec dana provedenih na rehabilitaciji u Banjaluci, Anđela Trišić ponovo je u svom domu. Roditelji su zadovoljni rezultatima. Mišići se zatežu i njeni pokreti su mekši. Posle 30 dana pauze, ona će nastaviti tretmane u Banjaluci, a do tada će dolaziti fizioterapeut kući i biti plaćen donacijama čitalaca "Vesti".

Boravio je kod porodice Antić u Pfronchajmu, čije je gostoprimstvo uživala njegova porodica tokom Anđelinih pregleda.


- Kod Antića mi je kao kod roda najrođenijeg. Ja sam o tome vama pričao, vi ste pisali tako da nas kao jednu familiju doživljavaju i zemljaci koji čitaju "Vesti". Zovu ih, pitaju za Anđelu, ako duže nisu mogli ništa da pročitaju o njoj, a Nataša i David iz Nirnberga ostavili su kod njih 800 evra koje sam preuzeo i doneo kući.

- Davidu i Nataši zahvaljujem se danas javno, preko vaših novina, zaslužnim što su saznali za našu nevolju, ali i odlučnost da dobijemo bitku sa tom i lekarima zagonetnom bolešću, koja kao da se poigrava sa nama. Anđela nas gleda svojim pametnim okicama dok joj govorimo, a da li smo u pravu da nas razume, ne možemo znati dok ne bude progovorila - nastavlja otac Miroslav.

Na kućni prag 2.600 franaka

Porodičnu kuću Trišića posetio je Luka Milivojević koji živi i radi u Švajcarskoj, a rodom je iz Magnojevića i uručio novčanu pomoć vrednu 2.600 švajcarskih franaka.
- Majka je bila sam kod kuće, supruga i Anđela u Banjalici, a ja u Nemačkoj. Ovo je drugi put kako mas je muka snašla da nam komšija donosi na kućni prag tako velike donacije. Hvala mu do neba - kaže Miroslav Trišić koji nije siguran da li je to lična donacija Milivojevića ili je još neko učestvovao.
- Hvala svakom ko je samo pomislio na našu Anđelu i poželeo da je vidi budnu - kaže otac Miroslav.


On je ubeđen da će ćerkin glasić uskoro slušati i uživati u njemu kao najlepšoj muzici, da će ručice koje je odskora počela da pokreće ponovo svijati oko njegovog vrata i da se nika više ništa neće isprečiti između njega i Anđele i onemogućiti im da se raduju životu, zajedno sa ostalim članovima porodice u koju ubrajaju i mnoge zemljake iz dijaspore.
 

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Za bezbrižnije detinjstvo
HUMANITARNI MOST Iznad svih očekivanja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online