Petak 30.11.2012.
12:01
S. Sarajlija - Vesti - Foto: Vesti

Svet pun Anđelinih prijatelja

Ponovo kod kuće: Anđela Trišić

Mila i Mihajlo Maričić iz Sidneja darodavci su ove vredne novčane pomoći, a u kratkoj poruci poželeli su uspavanoj lepotici da se probudi i uživa u roditeljskoj ljubavi, bakinoj pažnji, ali i ljubavi i pažnji zemljaka širom planete čija je srca osvojila.

U vreme prispeća ove donacije, Anđela je bila sa majkom u Zavodu za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, a otac Miroslav u Nemačkoj. Kupovao je hranu ćerki koju su joj prepisali nemački lekari jesenas dok je bila na kliničkom ispitivanju u Erlangenu, gde su stekli mnogo prijatelja. Pokazalo se to i za vreme njegovog nedavnog boravka u ovoj zemlji nade za njegovo dete.


- Anđelu još uvek hranimo putem sonde, a preporučene hrane nema kod nas. Možda i može da se kupi na crnom tržištu. Mi, međutim, to ne činimo. Ona mora da dobije sve što lekari preporuče i što je najkvalitetnije da bi, kad se probudi, ostalo što manje posledica po njeno fizičko i mentalno zdravlje - kaže uveren u izlečenje ćerke Miroslav Trišić po povratku iz Nemačke.

Mesec dana u svom domu

Posle mesec dana provedenih na rehabilitaciji u Banjaluci, Anđela Trišić ponovo je u svom domu. Roditelji su zadovoljni rezultatima. Mišići se zatežu i njeni pokreti su mekši. Posle 30 dana pauze, ona će nastaviti tretmane u Banjaluci, a do tada će dolaziti fizioterapeut kući i biti plaćen donacijama čitalaca "Vesti".

Boravio je kod porodice Antić u Pfronchajmu, čije je gostoprimstvo uživala njegova porodica tokom Anđelinih pregleda.


- Kod Antića mi je kao kod roda najrođenijeg. Ja sam o tome vama pričao, vi ste pisali tako da nas kao jednu familiju doživljavaju i zemljaci koji čitaju "Vesti". Zovu ih, pitaju za Anđelu, ako duže nisu mogli ništa da pročitaju o njoj, a Nataša i David iz Nirnberga ostavili su kod njih 800 evra koje sam preuzeo i doneo kući.

- Davidu i Nataši zahvaljujem se danas javno, preko vaših novina, zaslužnim što su saznali za našu nevolju, ali i odlučnost da dobijemo bitku sa tom i lekarima zagonetnom bolešću, koja kao da se poigrava sa nama. Anđela nas gleda svojim pametnim okicama dok joj govorimo, a da li smo u pravu da nas razume, ne možemo znati dok ne bude progovorila - nastavlja otac Miroslav.

Na kućni prag 2.600 franaka

Porodičnu kuću Trišića posetio je Luka Milivojević koji živi i radi u Švajcarskoj, a rodom je iz Magnojevića i uručio novčanu pomoć vrednu 2.600 švajcarskih franaka.
- Majka je bila sam kod kuće, supruga i Anđela u Banjalici, a ja u Nemačkoj. Ovo je drugi put kako mas je muka snašla da nam komšija donosi na kućni prag tako velike donacije. Hvala mu do neba - kaže Miroslav Trišić koji nije siguran da li je to lična donacija Milivojevića ili je još neko učestvovao.
- Hvala svakom ko je samo pomislio na našu Anđelu i poželeo da je vidi budnu - kaže otac Miroslav.


On je ubeđen da će ćerkin glasić uskoro slušati i uživati u njemu kao najlepšoj muzici, da će ručice koje je odskora počela da pokreće ponovo svijati oko njegovog vrata i da se nika više ništa neće isprečiti između njega i Anđele i onemogućiti im da se raduju životu, zajedno sa ostalim članovima porodice u koju ubrajaju i mnoge zemljake iz dijaspore.
 

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online