Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2427
2503
02.04.2016.
Kosovo nije tema tekuće kampanje
horizononline.org, vestionline.com

NIKOLA BURAZER, Centar savremene politike

- Kosovsko pitanje nije predstavljalo važnu temu ni pre parlamentarnih izbora 2012. i 2014. godine. Opozicione stranke ne mogu da kritikuju stav Vlade prema pokrajini, budući da predstavlja logičan nastavak, pa čak i iskorak na politiku prethodne vlasti.


 

www.mc.rs

ALEKSANDAR POPOV, Centar za regionalizam

- Kosovo kao tema zastupljeno je kod takozvanih patriotskih stranaka koje optužuju vlast da je izdala srpske interese. U ovoj kampanji, inače, lome se koplja i oko EU integracija, odnosno oko pitanja Brisel ili Rusija i da li će narod sutra imati hleba.

Za i protiv
1509
2656
01.04.2016.
Bolnice i škole imaju grejanje iako su dužne gubitašu Srbijagasu
horizononline.org, vestionline.com

BRANISLAV PAVLOVIĆ, Sindikat obrazovanja

- Lokalna samouprava i Fond za zdravstveno osiguranje su dužni, a ne bolnice i škole. Ne možemo da pobijemo pacijente i đake. Prosek zarada u Srbijagasu je barem duplo veći nego u školama i bolnicama, a da ne govorimo o funkcionerima počev od Bajatovića.


 

DUŠAN BAJATOVIĆ, direktor Srbijagasa

- Vlada je odlučila da prodajemo gas ispod cene. Ja da sam se pitao, isključio bih sve škole i bolnice, meni je lako da budem direktor. Imamo gubitak, ali od Srbijagasa sam napravio imperiju. Prijaviću se i na sledeći konkurs za direktora jer imam dobru biografiju.

Za i protiv
1904
2242
31.03.2016.
Maja Gojković tvrdi da SNS neće u koaliciju s desnicom

DEJAN VUK STANKOVIĆ, poltički analitičar

- To je odraz orijentacije SNS-a u ovom trenutku. Sigurno je da stranka posvećena evropskim integracijama ne može da pravi kompromise s desnicom, bilo da je reč o SRS-u ili koaliciji DSS i Dveri.

VJERICA RADETA, funkcioner SRS-a

- Ko zna koga će Maja predstavljati do kraja kampanje. Mnogo je stranaka na političkoj sceni i još nije sve obišla. Sudeći po nedavnim njenim izjavama, mogla bi da se priključi i nekoj separatističkoj stranci.

Za i protiv
2210
2025
29.03.2016.
Sindikati traže da nedelja bude slobodan dan za trgovce

GORAN NIKOLIĆ, Institut za evropske studije

- To bi bilo dobro za radnike i vlasnike, jer bi se smanjili troškovi radne snage, a promet bi ostao isti. Problem su oni koji bi koristili neradnu nedelju da uvećaju promet. To bi moglo da se reguliše tako da svake četvrte nedelje neko bude dežuran u određenom delu grada.

NEBOJŠA ATANACKOVIĆ, Unija poslodavaca

- Mislim da naša ekonomska situacija trenutno ne dozvoljava takav eksperiment jer bi to dovelo do smanjenja broja zaposlenih u trgovinama. Ni razvijene zemlje ne mogu to sebi da priušte. Uostalom, firme u Srbiji mogu da biraju da li će raditi nedeljom.

Za i protiv
2964
2680
26.03.2016.
Rusija nastoji da direktno utiče na srpsku politiku

JELENA MILIĆ, Centar za evroatlantske studije

- Podrška EU opada i sada je ispod 50 odsto, a u parlamentu nemamo nijednu antievropsku stranku. Možete misliti koliko će ta podrška pasti kada u Skupštinu uđu desničarske stranke koje podržava Rusija i kada ih građani budu slušali svakodnevno.

NEVEN CVETIĆANIN, Institut društvenih nauka

- Ruska administracija je toliko profesionalna da neće ogoljeno lobirati. Ne verujem da će Rusi otvoreno i direktno navijati u izbornoj kampanji, ali sigurno su naučili lekciju od zapadnih sila, pa će preko medija raditi na svojoj promociji.

 

Za i protiv
2830
2917
24.03.2016.
Sanda Rašković-Ivić prozvala gej organizacije da zarađuju na pristalicama

PREDRAG AZDEJKOVIĆ, urednik gej magazina

- Saglasan sam sa izjavom predsednice DSS, jer i sam imam problem sa LGBT organizacijama, naročito sa Paradom ponosa. Međutim, pokazalo se da Rašković-Ivić ima problem i s ravnopravnošću te populacije kada ona nešto zatraži.

BOBAN STOJANOVIĆ, organizator Parade ponosa

- DSS i Dveri svojom retorikom opravdavaju vređanje, prebijanje i uništenje imovine gej populacije. Ona ima nekoliko prijatelja kojima je umesto parade važnije da budu Srbende i verovatno u to ime ćute, trpe i ne bore se za sebe i svoju slobodu.

Za i protiv
2198
2224
23.03.2016.
Milorad Dodik na Palama otvorio Studentski dom "Radovan Karadžić"

ČEDOMIR ANTIĆ, istoričar

- Smatram da je Milorad Dodik ispravno postupio, jer je Radovan Karadžić istorijska ličnost i osnivač Republike Srpske. Svi koji se zgražavaju zbog tog gesta treba da pogledaju rezultate i statistike Haškog tribunala i posete Muzej "Alija Izetbegović" u Sarajevu.

VEHID ŠEHIĆ, analitičar

- To je neprihvatljivo, jer stavlja u specifičan položaj druge narode i normalne ljude u BiH uoči izricanja presude u Hagu. Neka taj potez bude nauk svima da ne iritiraju druge. Već ima slučajeva da ulice nose nazive po ljudima koji su bili na pogrešnoj strani u ratu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online