Nedelja 30. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1549
1739
28.04.2016.
Srpska opozicija dobila je na izborima više od očekivanog
www.mc.rs

VESNA PEŠIĆ, sociolog

- Opozicija je preživela! Jedini gubitnik je Demokratska stranka koja mora da se probudi ili da prepusti poziciju lidera novim snagama kakav je pokret Saše Radulovića. Opozicija može da ima budućnost jedino ukoliko se potpuno prilagodi novom vremenu.

Tanjug

SREĆKO MIHAJLOVIĆ, sociolog

- Aleksandar Vučić i njegova partija dobiće i naredne izbore, a opoziciji je ostalo da plače na obali Beograda na vodi. Unapred se znalo ko će biti pobednik i znali smo za gubitnike koji će glasati za pobednike. Gubitnici su radnici sa malim platama i penzioneri.

Za i protiv
1518
2120
27.04.2016.
Nova Vlada Srbije može ispuniti predizborna obećanja
Tanjug

PAVLE PETROVIĆ, Fiskalni savet

- Vlada je dobila je mandat za sprovođenje teških reformi i nema mesta ni vremena za opuštanje. Očekujemo da će reforme snažno krenuti, da će se smanjiti minus u državnoj kasi i zaustaviti rast javnog duga, a da se plate i penzije ne povećavaju.

A. Čukić

RANKA SAVIĆ, predsednica nezavisnih sindikata

- Puno je obećanja Vučić dao tokom predizborne kampanje. Obećao je povećanje plata i penzija već ove godine, privlačenje stranih investicija i otvaranje radnih mesta. Stara vlada mnoga ta obećanja nije ispunila, plašimo se da će tako biti i sa novom.

Za i protiv
1911
1903
26.04.2016.
Srpski košarkaški klubovi ne treba da igraju u ABA ligi
wikipedia.org

DEJAN BODIROGA, predsednik Takmičarske komisije FIBA

- Regionalna liga je katastrofalna za srpske klubove. Čega si prvak? Šta je ABA? Ništa, postojeća država i kategorija. Prvak Srbije, to ima težinu. Široki Brijeg i Novo Mesto značajniji su za Srbiju od Zrenjanina i Čačka. Zato ćemo izgubiti licencu za Evroligu.

Vesti

NEBOJŠA ČOVIĆ, predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda

- ABA liga će preživeti bez obzira na to što je ovaj prostor postao poligon za vežbanje FIBA još od prošle godine kada je uslovljavala i pritiskala oko reorganizacije regionalne lige. Nažalost, u tome učestvuje i Dejan Bodiroga, koji je glasao da se Srbiji uvedu sankcije.

Za i protiv
2528
2200
25.04.2016.
Izbornu tišinu treba ukinuti
mc.rs

Đorđe VUKOVIĆ, Cesid

Izborna tišina je u suštini zastarela forma. Zabrana obavljanja izborne kampanje se odnosi na tradicionalne medije, odnosno televiziju i štampu i ne može se kazniti niko ukoliko se reklamira putem interneta ili zato što bilbordi stranaka stoje na ulicama ili blizu biračkih mesta.

horizononline.org, vestionline.com

Zoran KRSTIĆ, Fakultet političkih nauka

- U budućnosti se može razmisliti o smanjivanju izborne tišine sa dva na jedan dan, ali sam za postojanje izborne tišine kako bi građani imali priliku da dobro i racionalno razmisle za koga će glasati, oslobođeni neposrednog uticaja medijske kampanje i direktnog obraćanja kandidata.

Za i protiv
2287
3024
22.04.2016.
Kriminal u Srbiji je smanjen za 10 odsto
M. Karović

DOBRIVOJE RADOVANOVIĆ, profesor kriminologije

- Ta ocena ministra Nebojše Stefanovića je pozitivna i hvala bogu da je tako. Jedino je pitanje da li su svi tipovi kriminala obuhvaćeni tim izveštajem. Ministru te podatke dostavlja Zavod za statistiku i treba im verovati.

www.mc.rs

SAŠA ĐORĐEVIĆ, Centar za bezbednosnu politiku

- Ta informacija ministra Stefanovića je nepotpuna i ne mora da znači da je bezbednost građana bolja. Nepoznato je koja su krivična dela uzeta u razmatranje i da li se radi o broju rasvetljenih ili registrovanih krivičnih dela.

Za i protiv
2023
2430
21.04.2016.
Birački spiskovi u Srbiji prepuni su nelogičnosti
Tanjug

ALEKSANDRA JERKOV, funkcioner DS-a

- Zaista na biračkim spiskovima ima dosta grešaka. Očigledno je da Ministarstvo za lokalnu samoupravu ne radi svoj posao kako treba. Ima mnogo poziva za ljude koji ne stanuju na navedenim adresama što budi sumnju u regularnost i uliva dozu straha.

A. Čukić

DEJAN ĐURĐEVIĆ, predsednik RIK-a

- Apsolutno nije tačno da ima neregularnosti, a potkrade se poneka greška da se na spisku nađu i mrtve osobe. Pa Milošević je bio na spisku pet godina posle smrti. Ne znamo da li su ti pozivi pravi ili lažni, čuo sam da su krivotvoreni i da ih je neko namerno štampao.

Za i protiv
2165
2216
20.04.2016.
Srbiji ostaju ogromni dugovi Železare posle prodaje Kinezima
www.mc.rs

JURIJ BAJEC, profesor Ekonomskog fakulteta

- Važno je što je Železara Smederevo prodata i što je kineski Hestil procenio da bi srpska čeličana mogla da služi njihovom interesima, ali istina je da dugovi i obaveze Železare ostaju državi, jer su Kinezi praktično formirali novu kompaniju koja kreće od nule.

Tanjug

ŽELjKO SERTIĆ, ministar privrede u Vladi Srbije

- Ugovor sa Kinezima je odgovor na pitanje šta su to Kinezi kupili. Dakle, imovinu Železare je kineska strana kupila i preuzela na sebe obavezu da pokrije deo dugova. Ostala dugovanja su uglavnom državi i mi se nećemo zaduživati da bi ih vraćali.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online