Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2358
2288
05.03.2016.
Dinar će nastaviti da pada u odnosu na evro

VEROLjUB DUGALIĆ, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije

- Slabljenje dinara više nije sezonskog karaktera, kao što se pričalo početkom godine. Nema tu više ništa sezonsko, niti će biti. Prosto, nema priliva stranog novca na strani ponude, dok su sve veće obaveze prema kreditima koji su uzeti u inostranstvu.

JORGOVANKA TABAKOVIĆ, guvernerka Narodne banke Srbije

- Dinar je stabilan i nema razloga za brigu. U poslednje tri godine slabio je samo po procenat godišnje. Svesni smo da je stabilnost dinara glavno sidro makroekonomske stabilnosti. Kurs će biti stabilan dok sam ja guverner i dok god imamo sadašnje devizne rezerve.

Za i protiv
1612
1623
04.03.2016.
Vučić i na otkrivanju spomenika Pekiću skuplja političke poene

VESNA MARJANOVIĆ, poslanik Demokratske stranke

- U Srbiji se peru biografija i falsifikuje istorija što pokazuje i odlazak premijera Aleksandra Vučića na otvaranje spomenika književniku Borislavu Pekiću, jednom od osnivača Demokratske stranke. Na otvaranje nisu pozvani ni predstavnici opštine Vračar.

LjILjANA PEKIĆ, udovica Borislava Pekića

- Mislim da bi moj suprug rekao da je šamar koji su na ovaj način dobile demokrate sasvim zaslužen. DS je na vlasti na Vračaru 22 godine, praktično od smrti Pekića. Imali su dovoljno vremena da se prisete i odaju počast. On to nije očekivao, ali ja jesam.

Za i protiv
2529
2370
03.03.2016.
Zatražen spomenik Ričardu Holbruku u Sarajevu

VAHID ŠEHIĆ, politički analitičar

- SAD su doprinele uspostavljanju mira i pitanje je da li bi BiH opstala bez Amerikanaca, kao i da li bi postojala RS. Zato mi nije jasan animozitet u određenim delovima Bosne prema SAD. NATO je sprečio nove ratne zločine i ja ću podržati ovu inicijativu.

EMIR HADžIHAFIZBEGOVIĆ, glumac

- Gde prestaje logika tu počinje BiH. Holbruk je s Bilom Klintonom sprovodio licemernu politiku SAD koja je u poslednjih 50 i više godina samo razbuktavala ratove i gasila ih na svoj način. Pre bih podigao spomenik Peri Lukoviću, Rambo Amadeusu i Bori Todoroviću.

Za i protiv
1359
2050
02.03.2016.
Srpska napredna stranka se plaši jačanja desnice

SANDA RAŠKOVIĆ-IVIĆ, predsednik DSS-a

- Napadi koji dolaze iz SNS-a na adresu koalicije DSS-Dveri i tvrdnje da ćemo voditi zemlju u izolaciju ako dobijemo izbore su besmislene i pokazuju da režim u strahu od rasta rejtinga ove koalicije. Mi smo protiv ulaska u EU i NATO, ali smo za saradnju za svim državama sveta.

ZORANA MIHAJLOVIĆ, funkcioner SNS-a

- Srpska napredna stranka nema razloga da strahuje od desničarskih partija jer će se građani na izborima opredeljivati prema rezultatima vlade. Građani će se zapitati hoće li da ih Sanda Rašković Ivić ili Boško Obradović, koji se zaklinje u porodicu, vode u izolaciju.

Za i protiv
1719
1712
01.03.2016.
Neprimereno je ograđivanje Filipa Davida od Tomislava Nikolića

ALEKSANDAR VUČIĆ, premijer Srbije

- Ne znam šta ima da se ograđuje on od predsednika Srbije. To je njegova stvar, ali znate imao bih ja tu više drugih pitanja, ali nema potrebe. Mislim da je predsednik vrlo dobro i tačno odgovorio vezano za pristojnost i vaspitanje.

RATKO BOŽOVIĆ, sociolog

- Filip David nije hteo da zaboravi. On nije bio licemer, nije hteo da prećuti ono što je osećao. Bio je blizak sebi. On je jednostavno bio u tom smislu hrabar, a branio je svoju slobodu da kaže i to je bio čin slobode i čin morala.

Za i protiv
1268
951
29.02.2016.
Srbija bi imala korist od ulaska u NATO

JELENA MILIĆ, Centar za evroatlanske studije

Direktna korist od članstva u NATO je činjenica da će jedna od napadnutih članica biti branjena od čitavog saveza. Članstvom bi Srbija za istu sumu novca koju izdvaja za bezbednost i odbranu dobila mnogo više bezbednosti. Članstvo je dobra mogućnost za dalje razvijanje kapaciteta namenske industrije.

NENAD POPOVIĆ, Srpska narodna partija

Ulakom u NATO Srbija bi dala legitimitet agresiji alijanse na našu zemlju kada je poginulo hiljade građana, pričinjena šteta od oko 100 milijardi dolara i kada nam je oteto Kosovo. Članstvom u NATO bili bismo primorani da u tuđe ime vodimo ratove protiv naroda i država sa kojima nemamo konflikte.

Za i protiv
1963
2104
27.02.2016.
Srbija je prinuđena da vojskom štiti granicu od migranata

MIROSLAV LAZANSKI, vojni analitičar

- Ne treba većati da li nam preti opasnost ili ne, već moramo da zaštitimo našu zemlju. Dobro je što će biti angažovana vojska jer i države Evrope se čuvaju i zatvaraju svoje prilaze, pa ne možemo ni mi sve to gledati skrštenih ruku i čekati šta će nas snaći.

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- Z osiguranje granice od preko 100 kilometara bilo bi potrebno više desetina hiljada vojnika, koje Vojska Srbije nema, pa bi morala da mobiliše ljude što ne bi bilo isplativo. Bolje rešenje je granicu ograditi žicom jer nam za to treba samo stotinak ljudi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online