Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2652
1796
09.11.2015.
Tanjug mora da ostane državna agencija Srbije

SAŠA MIRKOVIĆ, poslanik i predsednik Skupštine grada Zaječara

- Vlada Srbije i Skupština moraju da naprave zakonski okvir da bi Tanjugu omogućili da opstane kao državna novinska agencija. Zalagaću se da se to ostvari vrlo brzo, kako bi se sačuvao Tanjug i zaposleni u njemu.

SAŠA MIRKOVIĆ, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja

- Nacionalna novinska agencija prestala je sa radom u skladu sa zakonom. Nije tačno da će posle gašenja Tanjuga početi da radi nova agencija pri Vladi Srbije. Privatne novinske agencije Beta i Fonet dovoljne su za tržište Srbije.

Za i protiv
1922
1635
07.11.2015.
Ministar policije tvrdi da mediji vode kampanju protiv Vlade

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik SNS-a

- Potpuno sam saglasan s ministrom Nebojšom Stefanovićem. Skandaloznu kampanju vode pojedini mediji protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice, ali i njegovih najbližih saradnika. Mediji nemaju nameru da raspletu probleme i iznesu činjenice, već izmišljaju afere.

SVETOZAR RAKOVIĆ, NUNS

- Izjavom Stefanovića medijima se šalje poruka da kritike i iznošenje podataka koji nisu po volji vladajućim krugovima nisu dobrodošli. NUNS poziva vlast da na informacije medija ne reaguje optužbama, već iznošenjem drugačijih i ubedljivih stavova i činjenica.

Za i protiv
1916
1424
06.11.2015.
Dačić ne treba da se povuče iz Vlade Srbije zbog Ružićevih izjava

NATAŠA GAĆEŠA, Socijalistička partija Srbije

- Predsednik Dačić je kao i uvek do sada faktor kohezije, jer dosledno radi u interesu Srbije. U vreme mnogih nimalo prijatnih izazova, poput bitke sa Uneskom oko članstva Kosova, jedinstven nastup Vlade, ministara i premijera je sva naša snaga. Ivica Dačić zato nema nijednog razloga da se povuče.

ZORAN ŽIVKOVIĆ, Nova stranka

- To je apsolutno tema i stvar za brlog koji se naziva Vladom Srbije. Što pre ti ljudi odu sa mesta gde se trenutno nalaze to će biti bolje za Srbiju i sve njene građane. Što se tiče te izjave Dačića da je njemu državna politika ispred stranačke u poslednje tri godine politika stranaka ne može se nazvati državnom.

Za i protiv
1611
1269
05.11.2015.
Andrej Vučić, brat premijera, naređuje ko će u Srbiji biti smenjen

BORKO STEFANOVIĆ, šef poslaničkog kluba u Skupštini Srbije

- Andrej Vučić je čovek koji odlučuje o mnogim stvarima u ovoj zemlji i izuzetno je aktivan u Srpskoj naprednoj stranci. Sumnjam da može bilo šta da se uradi u bilo kom domenu bez njega, bili to mediji, finansije ili tokovi kapitala. Mislim da je to svima u Srbiji jasno, a to je jako loša praksa.

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik Srpske napredne stranke

- Andrej Vučić ima ogromnu moć i svemogući je čovek. On je pomogao i Erdoganu da dobije apsolutnu vlast, on utiče na svetske tokove i na Obamu i Putina. Pošto je tako moćan u svetskim krugovima pretpostavljam da je neprikosnoven i u Srbiji. Šta reći na takve tvrdnje osim da su budalaštine.

Za i protiv
1770
1932
04.11.2015.
Veronauka treba da bude obavezna u srpskim školama

PATRIJARH IRINEJ, poglavar SPC-a

- Uvođenje veronauke u škole bio bi veliki korak u vaspitanju dece. Mali je procenat onih koji ne žele da pohađaju veronauku i oni se lako mogu izdvojiti kada veronauka postane obavezan predmet. Građani imaju pravo da svoju decu vaspitavaju u duhu svoje vere.

NENAD ČANAK, predsednik LSV-a

- Ideju da veronauka bude obavezan predmet u školama treba odbaciti. I kada je veronauka uvođena u obrazovni sistem, Liga socijaldemokrata Vojvodine je upozoravala da je tom predmetu mesto u crkvi, a ne u školi. Podsećamo da je Srbija sekularna država.

Za i protiv
1409
1714
03.11.2015.
MMF odobrio veći rast plata i penzija, ali Vučić ne da pare

LjUBODRAG SAVIĆ, profesor ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Ta izjava premijera deluje kao mudar i odgovoran potez čoveka koji zna stanje javnih finansija. Pretpostavljam da je to rezultat iscrpne analize Vlade, koja je procenila da plate i penzije ne treba znatno da rastu. Nije dobro ako je to samo stav premijera.

RANKA SAVIĆ, predsednica Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata

- Krajnje je pogubno da jedan čovek odlučuje o stečenim pravima građana i da se na taj način izjašnjava. Ne može jedan čovek da svojom voljom smanjuje ili podiže penzije, koje je neko stekao tokom svog radnog veka. Od takvih izjava svi smo pomalo umorni.

Za i protiv
1412
1779
02.11.2015.
Milorad Dodik predstavlja opasnost za srpskog premijera

MLADEN BOSIĆ, predsednik Srpske demokratske stranke

- Dodik na neki način predstavlja opasnost za srpskog premijera Aleksandra Vučića, jer zbog rejtinga koji ima u Srbiji predsednik Srpske može postati tačka okupljanja ekstremnih grupa iz Srbije, pošto on ima mnogo veći rejting u Srbiji nego u RS.

RAJKO VASIĆ, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata

- Tvrditi tako nešto je neozbiljno i dolazi od političara kome je glavni cilj da sruši predsednika RS. Dodik ne može da napravi nikakav problem Vučiću, niti srpski premijer može da utiče na stvari u Srpskoj i BiH. Bosićev stav shvatam kao poruku njegovim suflerima iz međunarodne zajednice i Sarajeva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online