Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2403
2246
25.11.2015.
Republika Srpska treba da ima poslanike u parlamentu Srbije

MILORAD DODIK, predsednik Republike Srpske

- Bilo bi zaista dobro za Srbe u RS da ih Srbija integriše u svoj izborni sistem. To ne znači da Srbi iz Srpske treba da budu politički faktor koji bi dominirao ili odlučivao o Srbiji, ali bi svakako pet poslaničkih mesta trebalo dati RS. Za nas bi to bilo veoma značajno i izuzetno korisno.

ĐORĐE VUKOVIĆ, Centar za slobodne izbore i demokratiju

- Zašto bi neko odlučivao o političkom životu zajednice u kojoj ne živi? U svetu je tendencija da stranci koji žive na teritoriji neke države dobiju glasačko pravo. A ne stoji ni argument da dijaspora šalje pare otadžbini. Pa ljudi šalju pare porodici. Tu je ključno gde plaćaju porez.

Za i protiv
2212
2084
24.11.2015.
Poseta Jensa Stoltenberga ublažila je stav Srba prema NATO

JELENA MILIĆ, Centar za evroatlantske studije

- Stoltenberg se izvinio zbog civilnih žrtava, što je veliki korak. Rekao je da je Srbija bombardovana zbog neprihvatljivih postupaka Miloševićevog režima. Ako Srbija želi sebi dobro, trebalo bi da racionalno razmisli s kim će dalje.

ŽIVADIN JOVANOVIĆ Bivši šef diplomatije

Bio je to više nego očigledan napor Stoltenberga da se poboljša imidž NATO u Srbiji. Stoltenbergov napor je bio odličan, ali NATO je u percepciji građana agresor i dalje. Vreme će pokazati da će još dugo zadržati taj imidž.

Za i protiv
1998
1976
23.11.2015.
Skupljanje bodova za lekarsku licencu je besmisleno

Prof. dr DUŠAN MILOSAVLJEVIĆ, narodni poslanik

Novi pravilnik predviđa da lekari godišnje sakupe 20 umesto dosadašnja 24 boda. Skupljanje bodova za lekarske licence pretvorilo se u dolaske na koktele, preuzimanje diploma i formalno ispunjavanje norme.

dr OLGA POPOVIĆ MLADENOVIĆ, Lekarska komora Beograda

Takve ocene su zlonamerne. Na medicinske seminare i skupove ne ide se da bi se jelo i pilo. Zahvaljujući novom Zdravstvenom savetu odobravaju se kvalitetni programi kontinuirane edukacije lekara.

Za i protiv
2685
2599
21.11.2015.
Ukidanje Šengenskog sporazuma donelo bi haos Evropi

BRANKO RADUN, politički analitičar

- Sasvim sigurno da bi ukidanje Šengenskog sporazuma dovelo do potpune pometnje ne samo u političkom smislu već i u privredi, trgovini, turizmu... Pa zamislite da na svakom prelazu čekate, dajete pasoš, kontrolišu vam prtljag.

TANjA MIŠČEVIĆ, šef pregovaračkog tima sa EU

- Nema sumnje da bi to zakomplikovalo život ljudi, ali ne bi dovelo do haosa. Kako se živelo dok nije bilo ovog sporazuma. Ipak, to bi značilo jaču kontrolu, provere na svim granicama, a to iziskuje i mnogo više novca i vremena.

 

Za i protiv
2469
1166
20.11.2015.
Srbija treba da ostane vojno neutralna

MILOVAN DRECUN, poslanik Srpske napredne stranke

- Srbija ne treba da menja poziciju vojne neutralnosti, ali treba da ima saradnju sa svim organizacijama, a NATO je prioritet zbog okruženja u kome se nalazimo. Neutralnost pruža za sada zadovoljavajući okvir da mi možemo da jačamo naše sopstvene odbrambene sposobnosti.

DRAGAN ŠUTANOVAC, poslanik Demokratske stranke

- Nakon dešavanja u Parizu, a pre toga i u Njujorku, jasno je da je bezbednost nedeljiva i da se terorizam seli sa kontinenta na kontinent veoma brzo. U tom smislu neutralnost Srbije bila bi katastrofalna. Formalno ne moramo da uđemo u NATO, ali treba imati čvrstu saradnju.

 


 


 

Za i protiv
2509
2099
19.11.2015.
Ni novi zakon neće rešiti problem nelegalnih objekata u Srbiji

SLOBODAN HOMEN, poslanik Socijaldemokratske stranke

- Ovim zakonom su privilegovani pojedinci, i to će omogućiti korupciju, a neće se problem rešiti. Sporan je član pet koji kaže da se ne može legalizovati objekat u prvoj i drugoj zoni zaštite prirodnog dobra, osim ako nije reč o vikendicama i kućama za odmor.

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka građevinarstva i saobraćaja

- Cilj je da novim zakonom smanjimo cenu, ali i administraciju legalizacije tih oko milion i po objekata, uglavnom porodičnih kuća i stanova. Zakonom nikoga ne štitimo, želimo da sačuvamo prirodna dobra, jedino mogu da ostanu sagrađene vikend kuće.

Za i protiv
2235
1577
18.11.2015.
Briselski sporazum je za Prištinu mrtvo slovo na papiru

MIROSLAV LAZANSKI, novinar i vojnopolitički komentator

- Briselski sporazum između Beograda i Prištine je suspendovan. To su uradili Isa Mustafa i Atifete Jahjaga. I mogu, jer iza sebe imaju Šestu flotu. Šta srpska vlast može sada da uradi? Iskreno rečeno, ništa naročito jer je to neko u Vašingtonu sve lepo zamislio, EU je samo izvođač, a Priština podizvođač radova.

DALIBOR JEFTIĆ, ministar u prištinskoj vladi

- Briselski sporazum pokušava da ugrozi albanska opozicija, ali mislim da oni za to nemaju snagu. Isa Mustafa tvrdi da će Briselski sporazum biti sproveden u delo i siguran sam da će tako i biti. Nije logično da je kosovski premijer potpisao nešto u Briselu što nije u skladu sa kosovskim propisima i ustavom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online