Nedelja 22. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2412
2139
03.12.2015.
Trebalo bi privatizovati Aerodrom "Nikola Tesla"

ALEKSANDAR VUČIĆ, predsednik Vlade Srbije

- Što se tiče Aerodroma, to je velika prilika za Srbiju. Potreban nam je veći aerodrom jer se očekuje dozvola da Er Srbija leti direktno i za SAD pre kraja 2015 godine, kao i veći broj turista. To znači da moramo da imamo veći, bolji i ozbiljniji aerodrom.

NEBOJŠA KATIĆ, ekonomista

Time se otvaraju vrata za formiranje novih privatnih monopola. Opravdanje za ovakav pristup pre bi se našlo u potrebi trenutka, nego u pedantnoj ekonomskoj analizi. Potrebe trenutka, u Srbiji tako česte, nisu potrebe države i društva, već partija kojima su potrebni glasovi i novac.

Za i protiv
1704
2282
02.12.2015.
Sve više članova napušta redove socijalista

BRATISLAV JUGOVIĆ, direktor Pokreta socijalista

- Nije tajna da veliki broj članova Socijalističke partije Srbije prelazi u naše redove, a to je zato što više veruju Aleksandru Vuliniu nego Ivici Dačiću. Taj trend će se nastaviti, posebno uoči lokalnih izbora. Ali, nama ne dolaze samo socijalisti, nego i članovi DS.

DIJANA VUKOMANOVIĆ potpredsednica SPS-a

- Sindrom preletanja iz partije u partiju je deo političkog folklora u Srbiji u proteklih 25 godina. Mi ne vodimo evidenciju takvih, ali to je minoran broj, a reč je o ljudima ili otpadnicima koji nisu uspeli da se politički potvrde i osnuju konkurentsku partiju.

Za i protiv
2357
1464
01.12.2015.
Ovogodišnja naplata poreza u Srbiji je lošija nego 2012. godine

RANKA SAVIĆ, predsednica Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata

- Očigledno je da je naplata poreza vrlo loša jer su uslovi za poslovanje privrede katastrofalni i pored povećanja poreskih stopa. Sve više preduzeća je u blokadi, a u takvoj situaciji ni porezi se ne mogu naplatiti. Položaj zaposlenih je sve gori.

LjUBOMIR MADŽAR, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Ne znam ko je i šta je izvor ove informacije. Podaci Fiskalnog saveta Narodne banke Srbije ukazuju da naplata poreza raste i da siva ekonomija pada i da to doprinosi budžetu i njegovom deficitu. Minimalno povećanje plata i penzija na to ukazuje.

 

Za i protiv
1742
1959
30.11.2015.
Vlada Srbije ispunjava očekivanja građana

JADRANKA JOKSIMOVIĆ, ministarka za evropske integracije

- Otvaranje poglavlja je politički signal EU da se vidi napredak, što je pokazao i izveštaj o napretku gde se konstatuje da Srbije u najvećem broju oblasti čini vidljive napretke i korake u reformskom smislu. To je ono što je dobro. Želim da građani razumeju da je ovo jedan važan korak.

ČEDMOIR JOVANOVIĆ, lider Liberalno-demokratske partije

- Srbija je u vrtlogu socijalne, ekonomske i političke krize, pa je potrebno raspisati prevremene parlamentarne izbore u Srbiji jer je sadašnja vlada dostigla svoj maksimum. U najboljem slučaju Srbija će ući u Evropsku uniju 2024. godine.

Za i protiv
2554
2176
28.11.2015.
Nije provokacija to što je Nikolić tri puta poljubio Kolindu

Drago HEDL, hrvatski novinar

- Ne vidim ništa neobično u tome što je predsednik Nikolić tri puta poljubio predsednicu Grabar-Kitarović. To nije nikakva provokacija, to je srpski običaj. S druge strane, hrvatska predsednica je veoma šarmantna pa pretpostavljam da je uljudno poljubiti je tri umesto dava puta.

Nebojša KRSTIĆ, stručnjak za marketing

- Nikolić je do sada uspevao da napravi jedino međunarodni incident kad govori. Sada mu je to pošlo za rukom i kada se pozdravlja. Šta ima da se ljubi sa osobom koja kaže da se njena zemlja graniči sa Vojvodinom? Uopšte, treba u tim prilikama izbegavati cmakanje jer je to uljudnije.

Za i protiv
1891
2571
27.11.2015.
Vučić svaku kritiku vlasti smatra pokušajem državnog udara

ŽARKO KORAĆ, bivši predsednik SDU

- Loše je što je Vučić uveo u politički život neprekidno temu udara ili pokušaja ubistva lidera i tu se slažem sa Vesnom Pešić. Počelo je sa incidentima u saobraćaju, prisluškivanjem, zaverama... Vlast neprekidno govori da neko hoće da je sruši nelegitimnim sredstvima i to je jako opasno.

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ poslanik SNS-a

- Možda bih se složio s tim stavom Vesne Pešić da zaista postoji kritika vlasti. Ono što možemo čuti od opozicije nisu kritike, već samo: "Ua, Vučiću!" Osim gole mržnje i netrpeljivosti prema premijeru Srbije, od opozicije ne možemo čuti nikakvu suvislu kritiku poteza i odluka vlasti.

Za i protiv
2077
2311
26.11.2015.
Maja Gojković nije trebalo u Iranu da obuče hidžab

BILjANA SRBLjANOVIĆ, dramaturg

- Ne znam da li Gojkovićeva razume kakvu poruku šalje kao zvanična predstavnica države u kojoj su žene jednake, kada bira da odene jednu od najstriktnijih verzija hidžaba. Treba poštovati zemlju u koju se odlazi, ali istovremeno ne pogaziti svoju. Ona je time uvredila i sve Iranke koje se bore za svoja prava.

ALEKSANDAR ČOTRIĆ, potpredsednik SPO-a

- Predsednica srpskog parlamenta pokazala je poštovanje prema zemlji koju je posetila, kao što to čine i druge visoke gošće Irana, ali otišla je i korak dalje. Koliko mi je poznato nijedna druga predstavnica neislamske države nije bila u takvoj odeći. Bez obzira na sve Maja Gojković je elegantna pa joj lepo stoji i hidžab.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online