Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1976
2390
22.03.2016.
Vlada Srbije je precenila prodajnu vrednost Telekoma i Aerodroma "Nikola Tesla"

DANIJEL BERG, direktor EBRD u Srbiji

- Vlada Srbije bi morala da bude realna kada odlučuje o ceni Telekoma i aerodroma. Ima i drugih preduzeća koja bi se mogla privatizovati ako bi Vlada imala u vidu da time treba da ostvari i budući rast preduzeća, a ne samo prodajnu cenu.
 

MAHMUD BUŠATLIJA, ekonomista

- Cilj EBRD je da država spusti cenu tih preduzeća, pa da oni daju nekome pare da ih kupi. Bezobrazluk je da se oni tako obraćaju javnosti jer nije na njima da procenjuju vrednost javnih preduzeća, niti šta jeste, a šta nije interes ove zemlje.

Za i protiv
2266
1857
21.03.2016.
Poseta princa Čarlsa regionu je više od simbolike

DENIS KIF, ambasador Velike Britanije u Srbiji

- Posete članova kraljevske porodice nikada nisu "samo" stvar protokola. Tačno je da se one po svojoj prirodi bitno razlikuju od klasičnih ministarskih poseta, ali primetićete da u ovoj poseti ima važnih vrednosnih poruka i puno simbolike.

VLADETA JANKOVIĆ, bivši jugoslovenski ambasador u Velikoj Britaniji

- Posetu princa Čarlsa ne treba precenjivati utoliko što ne može uroditi bilo kakvim pisanim sporazumom koji bi se odnosio na politiku ili na biznis. Ali, značaj je veliki utoliko što ostavlja utisak.

Za i protiv
2442
3189
19.03.2016.
Čudna je odluka RTS-a da ne prikaže film o Dvoru na Uni

SAŠA LEKOVIĆ, hrvatski novinar

- Zaista je neobično to što je RTS skinuo sa programa najavljeno emitovanje filma o masakru srpskih invalida u Dvoru na Uni. Suština problema tako neće biti rešena, jer je taj film u Hrvatskoj moneta za političku trgovinu, posebno onih koji film nisu ni videli.

MILORAD PUPOVAC, predsednik SNV-a

Odluka RTS-a je za svako poštovanje jer se na taj način smanjuje rizik od napada na ljude koji su doprineli izradi filmskog viđenja zločina u Dvoru na Uni. Time se pruža i prilika hrvatskoj javnosti i televiziji da shvate o čemu se radi i tome pristupaju profesionalnije.

Za i protiv
2388
2132
18.03.2016.
Loše je što srpska policija još nema direktora

BOGOLjUB MILOSAVLjEVIĆ, bezbednosni analitičar

- Državna uprava u Srbiji je puna primera u kojem se v.d. status održava znatno duže nego što je zakonom predviđeno. Očigledno je da vlast nema adekvatnog kandidata za ovu funkciju, pa još ne raspisuje konkurs.

MARIJA OBRADOVIĆ, funkcioner SNS-a

- Ne bi bilo pametno raspisivati konkurs za takvu poziciju u toku izborne kampanje. Ko god bi bio izabran, neminovno bi bio okarakterisan kao politički kadar. Izbor direktora policije uslediće nakon formiranja nove vlade.
 

Za i protiv
2249
2675
17.03.2016.
Deviznim rezervama na duži rok ne može se braniti dinar

NIKOLA FABRIS, ekonomista

- Devizne rezerve za sada se ne tope drastičnom brzinom, ali pad vrednosti domaće valute aktivira špekulante koji love u mutnom i dolazi do panike. Pojedinici se oslobađaju deviza, kurs skače i pokreće se spirala devizni kurs - inflacija. Dugoročno, to nije dobro ni za rezerve zemlje.

JORGOVANKA TABAKOVIĆ, guvernerka NBS

- Nećemo dopustiti veće oscilacije kursa dinara jer to bitno otežava očuvanje cenovne i finansijske stabilnosti, i to znamo mi koji živimo i radimo u Srbiji, privreda i stanovništvo koji otplaćuju kredite u Srbiji. Devizne rezerve su stabilne i to se neće ni na duži rok menjati.

Za i protiv
1486
2204
16.03.2016.
Poraz Merkelove na izborima u dve nemačke pokrajine je očekivan

ALEKSANDAR POPOV, direktor Centra za regionalizam

- To je u skladu za predviđanjima većine analitičara budući da je Merkelova doživela pad popularnosti zbog migrantske krize i spremnosti Nemačke da primi više izbeglica. Na tom talasu nezadovoljstva porasla je popularnost desničara i otpor prema kancelarkinoj politici.

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ, predsednica Centra za spoljnu politiku

- Jeste došlo do malog pada kancelarkine popularnosti zbog migranata, ali mislim da će se situacija polako stabilizovati. Stav Merkelove koji podrazumeva nepovlađivanje biračkom telu može, gledano na duži rok, da joj donese i pozitivne političke poene.

Za i protiv
2322
2201
15.03.2016.
Tramp je slika i prilika američke demokratije

JANKO VESELINOVIĆ, predsednik Pokreta za preokret

- Donald Tramp je dokaz da ni američka demokratija nije imuna na turno političare kakvi vladaju Srbijom. Demagogija i stvaranje neprijatelja da bi se pokrila nemoć i neznanje zahvatila je i SAD. Ne gajim iluziju u savršenost američke demokratije, jer njom dominira monopol i novac.

VLADIMIR MARINKOVIĆ, potpredsednik SDPS-a

-Amerika je oličenje demokratije i neuobičajeno je za SAD da u toku predsedničkih nominacija dođe do tuče pristalica i protivnika jednog od kandidata. To je dokaz da je, kada su u pitanju republikanci, u toku odlučujuća bitka za delegatske glasove i to u najznačajnijim državama.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online