Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2427
2503
02.04.2016.
Kosovo nije tema tekuće kampanje
horizononline.org, vestionline.com

NIKOLA BURAZER, Centar savremene politike

- Kosovsko pitanje nije predstavljalo važnu temu ni pre parlamentarnih izbora 2012. i 2014. godine. Opozicione stranke ne mogu da kritikuju stav Vlade prema pokrajini, budući da predstavlja logičan nastavak, pa čak i iskorak na politiku prethodne vlasti.


 

www.mc.rs

ALEKSANDAR POPOV, Centar za regionalizam

- Kosovo kao tema zastupljeno je kod takozvanih patriotskih stranaka koje optužuju vlast da je izdala srpske interese. U ovoj kampanji, inače, lome se koplja i oko EU integracija, odnosno oko pitanja Brisel ili Rusija i da li će narod sutra imati hleba.

Za i protiv
1509
2656
01.04.2016.
Bolnice i škole imaju grejanje iako su dužne gubitašu Srbijagasu
horizononline.org, vestionline.com

BRANISLAV PAVLOVIĆ, Sindikat obrazovanja

- Lokalna samouprava i Fond za zdravstveno osiguranje su dužni, a ne bolnice i škole. Ne možemo da pobijemo pacijente i đake. Prosek zarada u Srbijagasu je barem duplo veći nego u školama i bolnicama, a da ne govorimo o funkcionerima počev od Bajatovića.


 

DUŠAN BAJATOVIĆ, direktor Srbijagasa

- Vlada je odlučila da prodajemo gas ispod cene. Ja da sam se pitao, isključio bih sve škole i bolnice, meni je lako da budem direktor. Imamo gubitak, ali od Srbijagasa sam napravio imperiju. Prijaviću se i na sledeći konkurs za direktora jer imam dobru biografiju.

Za i protiv
1904
2242
31.03.2016.
Maja Gojković tvrdi da SNS neće u koaliciju s desnicom

DEJAN VUK STANKOVIĆ, poltički analitičar

- To je odraz orijentacije SNS-a u ovom trenutku. Sigurno je da stranka posvećena evropskim integracijama ne može da pravi kompromise s desnicom, bilo da je reč o SRS-u ili koaliciji DSS i Dveri.

VJERICA RADETA, funkcioner SRS-a

- Ko zna koga će Maja predstavljati do kraja kampanje. Mnogo je stranaka na političkoj sceni i još nije sve obišla. Sudeći po nedavnim njenim izjavama, mogla bi da se priključi i nekoj separatističkoj stranci.

Za i protiv
2210
2025
29.03.2016.
Sindikati traže da nedelja bude slobodan dan za trgovce

GORAN NIKOLIĆ, Institut za evropske studije

- To bi bilo dobro za radnike i vlasnike, jer bi se smanjili troškovi radne snage, a promet bi ostao isti. Problem su oni koji bi koristili neradnu nedelju da uvećaju promet. To bi moglo da se reguliše tako da svake četvrte nedelje neko bude dežuran u određenom delu grada.

NEBOJŠA ATANACKOVIĆ, Unija poslodavaca

- Mislim da naša ekonomska situacija trenutno ne dozvoljava takav eksperiment jer bi to dovelo do smanjenja broja zaposlenih u trgovinama. Ni razvijene zemlje ne mogu to sebi da priušte. Uostalom, firme u Srbiji mogu da biraju da li će raditi nedeljom.

Za i protiv
2964
2680
26.03.2016.
Rusija nastoji da direktno utiče na srpsku politiku

JELENA MILIĆ, Centar za evroatlantske studije

- Podrška EU opada i sada je ispod 50 odsto, a u parlamentu nemamo nijednu antievropsku stranku. Možete misliti koliko će ta podrška pasti kada u Skupštinu uđu desničarske stranke koje podržava Rusija i kada ih građani budu slušali svakodnevno.

NEVEN CVETIĆANIN, Institut društvenih nauka

- Ruska administracija je toliko profesionalna da neće ogoljeno lobirati. Ne verujem da će Rusi otvoreno i direktno navijati u izbornoj kampanji, ali sigurno su naučili lekciju od zapadnih sila, pa će preko medija raditi na svojoj promociji.

 

Za i protiv
2830
2917
24.03.2016.
Sanda Rašković-Ivić prozvala gej organizacije da zarađuju na pristalicama

PREDRAG AZDEJKOVIĆ, urednik gej magazina

- Saglasan sam sa izjavom predsednice DSS, jer i sam imam problem sa LGBT organizacijama, naročito sa Paradom ponosa. Međutim, pokazalo se da Rašković-Ivić ima problem i s ravnopravnošću te populacije kada ona nešto zatraži.

BOBAN STOJANOVIĆ, organizator Parade ponosa

- DSS i Dveri svojom retorikom opravdavaju vređanje, prebijanje i uništenje imovine gej populacije. Ona ima nekoliko prijatelja kojima je umesto parade važnije da budu Srbende i verovatno u to ime ćute, trpe i ne bore se za sebe i svoju slobodu.

Za i protiv
2198
2224
23.03.2016.
Milorad Dodik na Palama otvorio Studentski dom "Radovan Karadžić"

ČEDOMIR ANTIĆ, istoričar

- Smatram da je Milorad Dodik ispravno postupio, jer je Radovan Karadžić istorijska ličnost i osnivač Republike Srpske. Svi koji se zgražavaju zbog tog gesta treba da pogledaju rezultate i statistike Haškog tribunala i posete Muzej "Alija Izetbegović" u Sarajevu.

VEHID ŠEHIĆ, analitičar

- To je neprihvatljivo, jer stavlja u specifičan položaj druge narode i normalne ljude u BiH uoči izricanja presude u Hagu. Neka taj potez bude nauk svima da ne iritiraju druge. Već ima slučajeva da ulice nose nazive po ljudima koji su bili na pogrešnoj strani u ratu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online