Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2509
2573
14.04.2015.
Otvaranje pregovora po poglavljima zavisi od EU

KSENIJA MILENKOVIĆ, direktorka Kancelarije za evropske integracije

- Uradili smo sve što je potrebno za otvaranje poglavlja 32 o finansijskoj kontroli još prošle godine. Odluka o tome je uvek politička jer zavisi od konsenzusa 28 članica EU. Tako je i kad je reč o oblastima koja su tehničke prirode i ne sadrže politička pitanja poput dijaloga Beograda i Prištine.

JANKO VESELINOVIĆ, poslanik Socijaldemokratske stranke

- Oni se hvale pohvalama sa Zapada, kao da su uradili sve što treba. Međutim, političari iz EU kad stignu ovde izreknu pokoju pohvalu, ali to je uobičajena diplomatska praksa. Iza zatvorenih vrata našim funkcionerima kažu kako zaista ocenjuju njihov rad. Da dobro rade, bili bi otvoreni pregovori.

Za i protiv
2047
1975
13.04.2015.
Vaskrs se uvek slavio slobodno

Nada Macura, lekar i portparol Hitne pomoći

Vaskrs smo slavili uz porodični ručak i farbanje jaja. Na prozor sam stavljala korpicu sa ukrasnom travom i jajima i nadala se da će zec doneti poklone... U školu smo nosili jaja i takmičili se čije je najlepše i najjače. Sve su to lepi običaji i ja sam ih zadržala i danas uživam u njima kao što sam u detinjstvu.

Milka Canić, supervizor kviza Slagalica

Kad sam bila dete, bio je komunizam. Moj otac je bio komunista i Vaskrs se tada nije toliko slavio. Ali, moja majka je s nama decom krišom farbala jaja. Bila je zabranjena i pesma "Na Uskrs sam se rodila", ali smo je mi znali i takođe krišom pevali, kao i mnogi drugi, ali ne javno, već samo po kućama.

Za i protiv
2472
2356
11.04.2015.
Štrajk prosvetara traje pet meseci

Dragan MATIJEVIĆ, Sindikat prosvetnih radnika

- Bili smo na pragu rešenja, ali se ministar Verbić iznervirao, pa je odlučio da nam smanji plate. Prosvetari su već imali bedne plate, a najava dodatnog smanjenja dovodi nas do ivice egzistencije. Da bi ugušio štrajk, Verbić je spreman da sruši celu prosvetu.

Srđan VERBIĆ, ministar prosvete

- Vlada ne može da pristane na zahtev da se prosvetnim radnicima isplati jedna dodatna plata. Ali će plate zaposlenima u prosveti koji štrajkuju svakako biti smanjene. Nastavnicima će taj novac biti isplaćen tek kada nadoknade sve izgubljene časove.

Za i protiv
1859
2014
10.04.2015.
Održan skup podrške SNS ispred Skupštine u vreme sednice

Aleksandar JOVIČIĆ, poslanik SNS

- Simpatično mi je što vam smetaju ljudi koji su se samoinicijativno okupili da podrže projekte koji će da razviju Beograd i Srbiju. Ne znam da li su pristalice vlasti, ali drago mi je što građani prepoznaju dobre projekte, za razliku od opozicije koja bi htela da tu ostanu udžerice.

Borko STEFANOVIĆ, poslanik DS

- Tu nema spontanosti jer su neki izjavili da su ih organizovali odbori SNS, mnogi njihovi članovi su prepoznati, a neki su se hvalili na društvenim mrežama. Za 1.500 dinara i sendvič pravi se jeftina predstava kako bi Vučić imao osećaj da uživa veću podršku nego što je stvarno ima.

Za i protiv
2097
2419
09.04.2015.
Beograd na vodi je dobar i pošten posao

Dijana VUKOMANOVIĆ, potpredsednik SPS-a

- SPS će glasati za leks specijalis, jer je Beograd na vodi zamajac razvoja Srbije. Izvestan je investitor i konkretan je novac. Za uspeh je potrebna politička volja i odvažnost, a SPS je siguran da će ovaj projekat zaživeti.

Zoran ŽIVKOVIĆ, poslanik i lider Nove stranke

- Kako je moguće da nekome oduzmete imovinu i prodate je strancima? To je protivustavno i Ustavni sud to ne sme da prihvati. Ako ipak dođe do toga organizovaćemo građanski otpor da se spreči početak gradnje.

Za i protiv
1297
1860
08.04.2015.
Poseta Aleksisa Ciprasa Srbiji uzbuniće EU

Ivica DAČIĆ, ministar spoljnih poslova

- Ministarstvo je vodilo razgovore sa grčkim kolegama u okviru priprema za susret premijera Srbije i Grčke. U decembru je kao zajednički cilj postavljeno intenziviranje saradnje, pre svega na ekonomskom planu, a Grčka je potvrdila podršku evropskom putu Srbije.

Aleksandra JOKSIMOVIĆ, direktor Centra za spoljnu politiku

- Svaki Ciprasov potez je pod posebnim reflektorima Brisela. Grčka je članica EU koja ima ogromne probleme i flertovanjem sa Moskvom pokušava da ojača svoju pregovaračku poziciju unutar Unije. Takođe kao članica NATO ima specifičnu težinu u regionu.

Za i protiv
1573
1671
07.04.2015.
Aleksandar Vučić tvrdi da potrošnja raste, a statistike suprotno

SAŠA ĐOGOVIĆ, Institut za tržišna potraživanja

- U ovom periodu porastao je promet u turizmu, zbog vremenskih uslova povoljnih za zimske centre i male startne osnove za poređenje. To se prelilo i na vanpansionsku potrošnju, ali videćemo da li će se trend nastaviti ili je reč o sezonskom efektu.

MILOJKO ARSIĆ, profesor Ekonomskog fakulteta

- Male su šanse za rast potrošnje, jer su smanjene realne plate i penzije i broj zaposlenih, a krediti su u stagnaciji ako se isključe kursne razlike. Vučića je možda u zabludu dovela bolja naplata poreza i akciza, možda i povećanje prodaje goriva usled pada cena nafte.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online