Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2022
2078
30.04.2015.
Vučić obećao obračun sa huliganima u srpskom sportu

MILORAD VUČELIĆ, potpredsednik Partizana

- Verujem da će premijer ispuniti obećanje i da će navijači koji su pravili izgrede biti kažnjeni. Ukoliko se propusti ova šansa bojim se da će stvari u domaćem fudbalu krenuti po đavolu. Dovođenje huligana u red je pretpostavka za sve u srpskom fudbalu, koji je pod lupom FIFA i UEFA.

MILOJKO PANTIĆ, sportski novinar

- Premijer Vučić ili ne zna ili se pravi lud da ovde nije reč o huliganima već o paravojskama, koje su služile svim režimima od Slobodana Miloševića do danas. Režimi su ih stvorili i služe političkim strankama prilikom paljenja ambasada, tokom organizovanja gej parada. To su sve isti ljudi.

Za i protiv
1898
1902
29.04.2015.
Srbija treba da zameni skupe kredite povoljnijim zajmovima

MILOJKO ARSIĆ, ekonomista

- Država mora o tome da vodi računa. Mislim da sada to može da uradi sa zajmom koji je dobila kod Londonskog kluba gde je kamata 6,75 odsto na godišnjem nivou. Taj kredit predviđa i mogućnost ranije otplate za razliku od nekih drugih zajmova. Treba voditi računa i o valutnom riziku.

 

DRAGOVAN MILIĆEVIĆ, ekonomista

- Postoji jedna prepreka zbog koje nije moguće skupe kredite zameniti jeftinim, a to je nivo duga koji je na kraju marta bio 73,3 odsto bruto društvenog proizvoda. Srbiji je ove godine neophodno 6,6 milijardi evra novih kredita samo za kreditiranje dospelih obaveza i minusa u državnoj kasi.

Za i protiv
2635
2760
28.04.2015.
Miting srpske opozicije nije opravdao očekivanja

ĐORĐE VUKADINOVIĆ, politički analitičar

- Demokratska stranka, koja predvodi opoziciju, pokušava da se prikaže kao simbol antirežimske borbe, a jedan od ciljeva DS jeste i da probudi uspavano članstvo. Mislim da u tome nisu uspeli. Senka sumnje pada i zbog odsustva na bini potpredsednika stranke.

BORISLAV STEFANOVIĆ, potpredsednik DS

- Zadovoljan sam kako je miting izgledao. Bilo je mnogo ljudi iz raznih krajeva Srbije i to je znak da je počeo da se ruši strah od aktuelne vlasti. Svi koji su bili mogli su da vide da imaju mnogo istomišljenika i da nisu usamljeni u stavu protiv aktuelnog režima.

Za i protiv
2612
1939
27.04.2015.
Mladi nemaju na koga da se ugledaju.

ALEKSANDAR RADOJIČIĆ, glumac

Mladima u Srbiji treba više dobrih uzora, da se više piše o uspešnim i obrazovanim ljudima na koje bi mogli da se ugledaju. Tehnologija je olakšala da uđemo u novi svet, olakšava život ali sa druge strane otuđuje ljude jedne od drugih.

 



 




 

RATKO BOŽOVIĆ, sociolog

Mladi nemaju inicijative, invencije i mašte. Silno vreme provode za kompujterom. Provodim i ja ali sam na njemu napisao 20 knjiga. Hoćemo li čitati nove knjige i ko će ih napisati? Ne možemo sve raditi na Fejsbuku i drugim mrežama.

Za i protiv
2536
2495
25.04.2015.
Električna energija u Srbiji ne treba da poskupi

LjUBODRAG SAVIĆ, profesor Ekonomskog fakulteta

- U Vladi Srbije kažu da imaju deficit u budžetu. Ako je to tako, onda nema razloga za korekciju cena struje ili eventualno nešto minimalno. Povećanje tih cena pogađa najveći deo stanovništva, potencijalnih birača, pa to ne ide naruku ni vlastima. Protiv sam bilo kakvog povećanja cena u ovakvoj ekonomskoj situaciji.

VOJISLAV VULETIĆ, generalni sekretar Udruženja za gas

- Cena struje je ispod realne i potrebno je da električna energija poskupi da bi se omogućio nesmetan rad Elektroprivrede Srbije. Sa te strane korekcija je preko potrebna i do nje će doći najverovatnije u junu. Obećanja ministra Antića je da to neće biti skoro i da će biti minimalno imaju cilj samo da smire javno mnjenje.

Za i protiv
2678
2524
24.04.2015.
Zvezda i Partizan i ne treba da dobiju licencu za evropska takmičenja

MILOJKO PANTIĆ, sportski novinar

- Godinama govorim da Zvezda i Partizan ne ispunjavaju elementarne uslove i kriterijume koje propisuje UEFA. Neisplaćivanjem svojih igrača, struke i zaposlenih drastično krše u Evropi bitan finansijski fer-plej. Ipak, gledano im je kroz prste sve dok nisu počele da pljušte tužbe igrača i sada je tome došao kraj.

MILOŠ VAZURA, generalni direktor Partizana

- Ne znam zašto je Fudbalski savez Srbije za sada nama uskratio licencu kada je u našem sličaju reč o zaostalim dugovanjima za porez. Ta dugovanja ćemo izmiriti, a sredstva smo već obezbedili. Naše finansijske obaveze su, dakle, mnogo manje nego Zvezdine. Izmirićemo ih u žalbenom roku i obezbediti potrebnu licencu.

Za i protiv
2704
2384
23.04.2015.
Srbija treba da vrati redovno služenje vojnog roka

SINIŠA KOVAČEVIĆ, lider Srpskog otadžbinskog fronta

- Reforme su oslabile vojsku Srbije. Doživeli smo fijasko i sa Bolonjskom deklaracijom, kao i sa vojskom. Nisam militantni tip, ali je neophodno služenje vojnog roka. Šta bi se radilo kada bi neko napao, ako se ovih nekoliko hiljada vojnika umori? Ko bi tada branio zemlju?

 

KONSTANTIN SAMOFALOV, Socijaldemokratska stranka

- Važno je da insistiramo na principu dobrovoljnosti. Svako treba da odluči da li hoće ili neće da služi vojsku. Ja sam to osećao kao moralnu obavezu, to je deo moje porodične tradicije i bilo je to za mene dobro iskustvo. Ali, nema potrebe da se ponovo uvodi služenje vojnog roka.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online