Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1253
1473
18.03.2015.
Srbija kao i Island treba da odustane od članstva u EU

NENAD POPOVIĆ, predsednik Srpske narodne partije

- Odluka Islanda da zvanično odustane od kandidature za članstvo u EU potvrđuje da razvijena i uređena evropska društva u sve većoj meri stavljaju sopstvene nacionalne i ekonomske interese ispred interesa Evropske unije. Isto treba da učini i Srbija.

JANKO VESELINOVIĆ, poslanik Srpske demokratske stranke

- Srbija nije u poziciji Islanda i prinuđena je da se u narednom periodu opredeli da li će ići ka neizvesnoj ekonomskoj i političkoj situaciji ili će postati deo organizacije koja nam garantuje sigurnost. Mi smo bez jasne vizije i mnogo bi nam značilo članstvo u EU.

Za i protiv
1988
1802
17.03.2015.
Srpski predstavnici treba da se vrate u kosovske institucije

DUŠAN JANjIĆ, politički analitičar

- Srpski predstavnici ako žele, a rekao bih da žele, da se ispoštuje dinamika sprovođenja Briselskog sporazuma u vezi sa zajednicom srpskih opština, bojkot bi morali da prekinu najkasnije do kraja ovog meseca. Ako se ne vrate oni koji su izabrani, naći će se oni koji hoće.

MARKO JAKŠIĆ, funkcioner DSS-a

- Bojkot Srpske liste je pozorište koje treba da zamaskira priču o pravosuđu, jer su sve sudije iz svih srpskih sudova na severu Kosova dobile nalog iz Beograda da od 1. aprila prestanu sa radom. To je prazno srbovanje da bi se prikrilo kršenje Ustava i zakona Srbije.

Za i protiv
2025
2101
15.03.2015.
Vlada je morala da objavi detalje sporazuma sa MMF

Stojan Stamenković, ekonomista

- Naravno da je trebalo. Vidim da je MMF na sajtu objavio ceo tekst sporazuma i sve dogovorene stavke. Naša Vlada nije objavila sporazum, niti sve detalje onoga što je dogovoreno. Građani imaju pravo da znaju šta je sve Vlada ispregovarala s Međunarodnim monetarnim fondom i ceo dokument bi trebalo da se nađe na sajtu Vlade Srbije.

Dušan Vujović, ministar finansija

- Poskupljenje struje ima značajan psihološki efekat, pogotovo u teškim ekonomskim uslovima. Nismo želeli da ljude opterećujemo pre objave. U medijima je situacija takva da bi negativna vest o poskupljenju mogla da odvuče pažnju javnosti s najvažnije pozitivne stvari, a to je da smo, posle dva neuspela pokušaja, dobili podršku MMF-a i međunarodne zajednice.

Za i protiv
1983
1938
14.03.2015.
Srpski fakulteti su napustili bolonjski sistem studiranja

MIODRAG ZEC, profesor ekonomije na Filozofskom fakultetu

- Bolonjski sistem je besmislen i ako je tako dobar što ga nisu implementirali Oksford ili Kembridž. Sa Zapada su nas uterali u Bolonjsku deklaraciju i naterali nas da školujemo upravnike samoposluga i pumpi. Sutra zato neće imati ko da nam operiše srce.

VESNA RAKIĆ VODINELIĆ, bivši dekan Pravnog fakulteta Union

- Poenta Bolonjske deklaracije bila je da se studenti vrate na fakultet i omogući im se tranzit sa domaćih na inostrane fakultete i obrnuto. Svoj posao nisu, međutim, valjano uradili ni Komisija za akreditaciju, niti Nacionalni savet za obrazovanje Srbije.

Za i protiv
1742
1460
13.03.2015.
Bogoljubu Kariću treba omogućiti da se vrati u Srbiju

VELIMIR ILIĆ, ministar bez portfelja u Vladi Srbije

- Bogoljubu Kariću treba omogućiti da se vrati u Srbiju i brani se sa slobode, i da protiv njega već jednom prestane hajka. Dobro znam da je Mobtel za koga ga terete prodao Martinu Šlafu i reč je o transakciji. Sa tim nikakve veze nemaju država Srbija, ni stranke.

NIKOLA SELAKOVIĆ, ministar pravde u Vladi Srbije

- Odluku o povlačenju optužnice protiv predsednika Bogoljuba Karića mogu doneti samo pravosudni organi. Da li je nešto učinjeno zakonito ili ne, o tome odlučuje isključivo samo sud. Dakle, poternica ostaje na snazi i on će biti uhapšen ako dođe u Srbiju.

Za i protiv
2412
1869
12.03.2015.
Nema opravdanja za leks specijalis za Beograd na vodi

BORISLAV STEFANOVIĆ, šef poslaničkog kluba DS-a

- Mi nećemo podrži leks specijalis za projekat Beograd na vodi. Ne postoji opravdanje da se to radi po hitnom postupku, ne postoji opravdanje da se javni interes daje u ruke privatnog investitora, bez tendera, bez poštovanja zakonske procedure, bez poštovanja urbanističkog plana.

ZORAN BABIĆ, šef poslaničkog kluba SNS-a

- Da bi se na vreme obavio ovaj posao to mora da se reguliše leks specijalisom. Brzina je u mnogim stvarima vrlo, vrlo bitna. Oni koji budu želeli da govore i o negativnim stvarima, naravno da će moći da govore. Dakle, nije istina da će to biti bez javne rasprave i sa mnogo nepoznanica.

Za i protiv
2646
3181
11.03.2015.
Evropska unija treba da formira svoju vojsku

ŽAN-KLOD JUNKER, predsednik Evropske komisije

- Vojska nam treba u borbi protiv novih pretnji izvan granica evropskog bloka i za odbranu evropskih vrednosti. Ne bismo je odmah koristili, ali zajednička vojska poslala bi Rusiji poruku da smo ozbiljni u odbrani vrednosti EU.

KRISTINA BUHOLC, nemačka partija Levica

- Junkerov predlog je nedvosmisleno usmeren protiv Rusije. Umesto jedne evropske armije za angažmane i jedne evropske politike naoružanja, nama u Evropi je potrebna jedna miroljubiva spoljna politika i razoružanje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online