Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3051
2596
13.06.2015.
Moć Dobrice Ćosića može da se poredi samo sa moći Nikole Pašića

Žarko KORAĆ, političar i psiholog

- Slažem se sa tom tvrdnjom Latinke Perović, s tim što je to bila više neformalna moć, za razliku od Pašićeve. Mnoga pitanja o ulozi Ćosića u svim zbivanjima u istoriji naše zemlje ostaće bez odgovora, počev od izbora patrijarha Germana pa do politike prema Kosovu i podrške Slobodanu Miloševiću.

Slobodan GAVRILOVIĆ, sociolog

- Ta teza Latinke Perović ne odgovara istini. Moć mora da bude izražena kroz mogućnosti. Dobrica Ćosić je imao moć u sferi kulture, i to samo u njenom jednom delu. Čak i kad je bio predsednik Jugoslavije nije imao stvarnu moć i pridavanje takvog značaja Ćosiću i poređenje sa Pašićem nema pokrića.

Za i protiv
1994
1952
12.06.2015.
Siniša Mihajlović vratiće staru slavu Milanu

ZORAN MIRKOVIĆ, nekadašnji igrač Partizana i Juventusa

- Poznajući Mihajlovićev pobednički mentalitet i borbenost njegovog karaktera apsolutno sam siguran da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ovom fudbalskom klubu vrati svetki renome. Ipak, to zavisi samo od njega.

DEJAN SAVIĆEVIĆ, legenda Milana i predsednik FS Crne Gore

- Teško da Siniša može povratiti staru slavu i moć Milana u Evropi, jer njome sada vladaju Barselona s nestvarnim napadačkim trilingom - Mesi, Nejmar, Suarez. Tu su još Real i Bajern, pa i Pari Sen Žermen i Juventus.

Za i protiv
2250
2092
11.06.2015.
Miškoviću treba dati da vodi razvoj srpskog sela

MILAN PROSTRAN, agroekonomski analitičar

- Kao i drugi neki srpski biznismeni, on je usmerio veliki deo ulaganja u poljoprivredu i iz nje izvlači dobar profit. Zbog toga bih prihvatio to što nudi, ali bih mu poverio da upravlja zemljom u južnoj i istočnoj Srbiji gde je situacija najlošija, a ne bih mu dao da uzme zemlju po Vojvodini i Mačvi.

ZORAN BABIĆ, šef poslaničke grupe SNS-a

- U ovom trenutku protiv Miroslava Miškovića, vlasnika Delta holdinga, vode se procesi pred srpskim sudovima koji treba da se završe i donesu presude. Ukoliko se pokaže da je kriv zna se šta ga čeka. Tek posle toga može da priča šta bi radio i tada o sebi može da govori kao o spasiocu srpskog sela.

Za i protiv
2399
2114
10.06.2015.
Ministri će prihvatiti preporuku premijera Vučića i letovati u Srbiji

RASIM LjAJIĆ, ministar turizma

- Logično je da letujem u Srbiji i zbog resora koji vodim. Dakle, ako sam ministar turizma, a jesam, bilo bi nelogično da van zemlje promovišem domaći turizam. Trudiću se da vikende provodim na različitim destinacijama u Srbiji.

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka saobraćaja

- Poštujem poziv premijera i mišljenja sam da svi treba da vide manastire i planine, ali u mom sličaju recimo sin voli more, kao i ja. Pošto je moj odmor jako kratak iskoristiću ga svakako da odem na neku od morskih plaža barem desetak dana.

Za i protiv
1790
1813
09.06.2015.
Poseta Vučića Americi privućiće investitore u Srbiju

MIROSLAV PROKOPIJEVIĆ, ekonomista

- Ne verujem u bilo kakve ekonomske efekte Vučićeve posete Americi. Te stvari ne funkcionišu kao u vreme hladnog rata da premijeri odu i potpišu  neke sporazume, koji se posle sprovode. U Americi dominiraju privatni investitori i ne ide se u Belu kuću, ako se oni žele privući.

LJUBOMIR MADŽAR, ekonomista

- Na kraktak rok možda se ti efekti neće videti, ali sasvim sigurno ta poseta mogla bi da popravi percepciju Srbije kod stranih preduzetnika. To će u izvesnoj meri poboljšati priliv stranih direktnih investicija i olakšaće niz drugih poslovnih transakcija sa našim međunarodnim okruženjem.

Za i protiv
2126
1990
08.06.2015.
Srpska napredna stranka pravi zaokret u odnosu na EU

VEROLJUB ARSIĆ, poslanik SNS

Nema nikakvog zaokreta u spoljnoj politici, naš strateški cilj su i dalje evropske integracije i tu se ništa nije promenilo. U SNS-u nema evroskeptika, ima samo članova poput Đukanovića koji u javnosti iznose lično mišljenje, na šta svakako imaju pravo.

JANKO VESELINOVIĆ, nezavisni poslanik

Iz svake diskusije poslanika SNS-a provejava njihova sumnja da li Srbija treba da uđe u EU, čak i onda kada hvale evropske vrednosti. Kad slušate osnivača SNS-a, predsednika Srbije, imate utisak da je on protiv evrointegracija.

Za i protiv
2951
3193
06.06.2015.
Srbija bi u avgustu od MMF trebalo da traži povećanje penzija

ALEKSANDAR VUČIĆ, predsednik Vlade

- Fiskalni rezultati ove godine su daleko bolji od očekivanih i ostavljaju prostor za takve razgovore s MMF u avgustu. Mi smo prošle godine u ovo vreme imali minus u budžetu od 70 milijardi dinara, a ove godine je deficit 19 milijardi. To je razlika od 413 miliona evra za četiri meseca.

PAVLE PETROVIĆ, Fiskalni savet

- Jedini razlog zbog kojeg je deficit manji je upravo smanjenje plata i penzija. Njihovim povećavanjem bismo sve potrli. Nema reformi i naše javne finansije su u teškom stanju jer nam raste javni dug. On ne pada. Zato ne mislim da je pametno, niti da će MMF pristati na povećanje plata i penzija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online