Nedelja 30. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2887
2800
19.05.2015.
Sud je bio pod pritiskom prilikom odlučivanja o rehabilitaciji Draže

KENAN HAJDAREVIĆ, član Predsedništva LDP-a

- Samo prisustvo savetnika predsednika Srbije Olivera Antića na suđenju, kao i atmosfera koja se stvarala u sudnici i kroz medije, apsolutno je vodila takvoj presudi. Očigledno je, dakle, da su pritisci postojali, ne možda direktni, ali indirektni svakako.

ZORAN ŽIVANOVIĆ, advokat podnosilac zahteva za rehabilitaciju

- Nisam stekao utisak da su vršeni bilo kakvi pritisci na sud. To je moglo da se vidi po načinu na koji se predsednik sudskog veća odnosio prema Antiću. Oni su često ulazili u polemike i stvarno nisam zaključio da je Antić na bilo koji način u milosti suda.

Za i protiv
2842
2437
18.05.2015.
Socijalisti loše rukovode Vranjem

Bratislav GAŠIĆ, funkcioner SNS-a

- Ono što kod nas naprednjaka mora da bude pravilo, a to garantujem i od predsednika stranke, to je da je naš najgori član bolji od njihovog najboljeg. Aktuelna vlast u Vranju jeste nešto najgore što je moglo da zadesi građane u ovom trenutku.

Zoran ANTIĆ, gradonačelnik

- Naprednjaci žele po svaku cenu da preuzmu vlast u gradu. Kad budu izašli na izbore i budu pobedili, ja ću pružiti ruku. Nikome fotelja nije ostala u nasledstvu, niko je neće poneti sa sobom. Ne može neko da me uvredi na takav način, takvom izjavom, to više govori o njemu.

Za i protiv
3652
3309
16.05.2015.
BIA je prošle godine u Srbiji prisluškivala samo 170 ljudi

Bogoljub MILOSAVLjEVIĆ, profesor Fakulteta Union

- Verujem da je taj izneti podatak tačan i nema razloga da mislim drugačije. Neka moja lična saznanja govore da su ti brojevi približno isti. Kod nas u javnosti postoji određeno precenjivanje broja mera prisluškivanja koje sprovode obaveštajne službe.

Anita MITIĆ, direktorka Inicijative mladih za ljudska prava

- Za jednu državu vrlo je važno da se uspostavi bolja civilna kontrola službi bezbednosti, kako bismo ostvarili vladavinu prava i poštovanje garantovanih ljudskih prava. Onda ne bismo licitirali i sumnjali u podatak BIA već bismo imali efikasan sistem kontrole.

Za i protiv
2856
2377
15.05.2015.
Dobro je što je Tomislav Nikolić odlikovao Fidela Kastra

Branko RADUN, politički analitičar

- Srbija i Kuba imaju dobre odnose. Kuba ima jaku poziciju da ne prizna Kosovo i lobira kod priznanja kod drugih država. Fidel Kastro je prijatelj Srbije i u tome leži razlog zašto ga je predsednik Srbije odlikovao. I drugi koji su na toj poziciji su kandidati za odlikovanje.

Bojan KOSTREŠ, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine

- Od predsednika Nikolića mogli smo sve da očekujemo, ali čini mi se da je ovim potezom prevazišao samog sebe. Četnički vojvoda koji je posle klicanja naslednicima Crvene armije i NOB-a u Moskvi odlikovao i vođu kubanske revolucije. Ima li ovome kraja?

Za i protiv
2685
2523
13.05.2015.
Penzije u Srbiji do kraja mandata Vučićeve vlade neće biti veće

LjUBOMIR MADžAR, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Premijer Vučić koji to obećava to ne može da zna. Za tako nešto ne postoje uslovi, fiskalna politika je u dubokom i golemom problemu i u fazi povećanja BDP-a i javnog duga. Očekivanja Vlade Srbije da će to biti drugačije neće se obistiniti i ta obećanja su loša.

IVAN NIKOLIĆ, saradnik Ekonomskog instituta u Beogradu

- Gledajući sadašnje stanje zaista postoji prostor da se tako nešto učini i ja svakako podržavam tu korekciju. Ako bude išlo ovako dobro onda možemo i da očekujemo da će se to i dogoditi. Podaci za prva četiri meseca su sjajni i daju puno osnova za optimizam.

Za i protiv
2633
2635
12.05.2015.
Amerikanci prognoziraju vrelo leto u Evropi, posebno Balkanu

Vladimir ĐURĐEVIĆ, Beogradski institut za meteorologiju

- Prošlogodišnje poplavno leto bilo je ekstremno u svakom pogledu, a dobrim delom se slažem sa najnovijim predviđanja američkog Ekjuvedera da će i ovo leto biti znatno toplije iznad proseka. Tome će doprineti pacifički fenomen El Njinjo.

Nedeljko TODOROVIĆ, meteorolog RHMZ Srbije

- Sumnjičav sam prema prognozama Ekjuvedera, jer imamo njihovu najsvežiju omašku, a to je da će ova protekla zima biti izuzetno hladna i sa puno snega, a to se nije ostvarilo. Ovo leto biće uobičajeno toplo, malo toplije od proseka za ovo doba godine.

Za i protiv
2089
2002
11.05.2015.
Radnik u Srbiji je bedno plaćen

Zoran MIHAJLOVIĆ, Konferencija slobodnih sindikata

- Daleko smo ispod standarda EU, nekad je važilo da su Kinezi najmanje plaćena radna snaga, a sada smo to mi. Spustili smo se na nivo afričkih i azijskih zemalja.

Nebojša ATANACKOVIĆ, Unija poslodavaca Srbije

- Ne možemo se porediti sa onima koji imaju deset puta veći bruto društveni proizvod. Tamo je i život skuplji. Mi se možemo porediti sa Bugarskom, Albanijom ili Bosnom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online