Nedelja 7. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2016
2104
24.07.2015.
Zagorka Dolovac reizabrana za republičkog tužioca

ZORAN ŽIVKOVIĆ, poslanik Nove stranke

- Nema sumnje da je gospođa Dolovac najbolji kandidat. Zato je ovo jedinstvena situacija u kojoj je gotovo ceo parlament glasao za neki predlog, a siguran sam da ona može i više nego što je dala u prethodnih šest godina.

MARJAN RISTIČEVIĆ, poslanik NSS-SNS

- Potpredsednik DS-a prošle godine rekao je u Inđiji: "Dok imamo Zagorku, ne mogu nam ništa." Išla je i na svadbu kod državnog sekretara Ministarstva pravde, a osim partije ne znam ništa drugo što bi ih povezivalo.

Za i protiv
2490
2192
23.07.2015.
Vlada sprema otpuštanje 9.000 službenika

PAVLE PETROVIĆ, predsednik Fiskalnog saveta

- Mora se početi sa otpuštanjima iz državne službe, kako bi naredne godine bile ostvarene znatne uštede u budžetu. Dobro je što je Ministarstvo državne uprave identifikovalo koliko je zaposlenih višak u ovom trenutku, ali je racionalizaciju neophodno početi ove godine.

IVICA CVETANOVIĆ, Konfederacija slobodnih sindikata

- Mi ne vidimo da postoji višak od 9.000 zaposlenih, ni potrebu za otpuštanjima. U javnom sektoru radi manje zaposlenih po glavi stanovnika nego što je to slučaj u razvijenim zemljama. Priča o prekobrojnima potpuno je neutemeljena u stvarnosti, a procena proizvoljna.

Za i protiv
2209
1935
22.07.2015.
Predstojeći referendum u RS je ustavan

STIVEN MEJER, ekspert za Balkan

- Ustav Bih (član 3) glasi: Sve funkcije vlasti ili ovlašćenja koja nisu izričito dodeljene institucijama BiH biće u nadležnosti entiteta. A pravo održavanja referenduma nije dodeljeno Sarajevu. Ne postoji ni ustavna zabrana održavanja referenduma u entitetima ili o pravosuđu.

HASIM TRNKA, profesor prava

- U podeli nadležnosti uređivanje pravosuđa je na nivou BiH. Sporan Zakon o Sudu i Tužilaštvu donet je u parlamentu BiH. Tada su i predstavnici RS glasali za njega. Istina, prvobitno ga je nametnuo visoki predstavnik, ali je ipak prošao parlamentarnu proceduru.

Za i protiv
2318
1738
21.07.2015.
Priština bi kao članica Uneska brinula o srpskoj baštini

ALEKSANDRA JERKOV, skupštinski Odbor za kulturu

- Pretpostavljam da bi Priština brinula o srpskim svetinjama jer je to jedna od obaveza u Unesko. Osim toga, upravo je očuvanje srpskih spomenika kulture predmet razgovora Prištine i Beograda. Zato će Priština na nekoliko osnova imati obavezu da čuva srpske spomenike.

BOJANA BORIĆ-BREŠKOVIĆ, direktorka Narodnog muzeja

- Takav zahtev Prištine je kršenje rezolucije 1244 SB UN. Dosadašnji odnos prema srpskim spomenicima na KiM predstavlja jednu od najgorih katastrofa za kulturu u savremenoj istoriji. Njihovo članstvo u Unesku ne bi zaustavilo sistematsko uništavanje srpske baštine.

Za i protiv
1279
1441
20.07.2015.
Otpuštanje činovnika garantuje bolje usluge.

KORI UDOVIČKI, ministarka državne uprave

U našoj administraciji koja, inače, nije prevelika, ima previše sporednog kadra. Nije dobra ni podela posla. Suština je u tome da se može učiniti više sa manjim brojem ljudi. Odgovornost je na svakom ministarstvu, samo oni znaju gde su im rezerve.

IVAN NIKOLIĆ, ekonomista

Bolje usluge garantuje efikasnija državna uprava. Ne verujem da će se značajno smanjiti broj zaposlenih u državnoj upravi Treba da se otpuste oni koji nisu kvalifikovani a prime stručnjaci. Tako će biti zadovoljni i građani i privreda.

Za i protiv
1757
1860
18.07.2015.
Grčka se sprema da prizna Kosovo

DUŠAN JANjIĆ, analitičar

- Poruka iz Grčke da će podržati članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama nije iznenađenje. Oni o tome pregovaraju s Amerikom, a zauzvrat očekuju pomoć oko naziva Makedonije. Podrška Amerike u dužničkoj krizi ubrzaće proces priznavanja nezavisnosti Kosova.

IVICA DAČIĆ šef diplomatije

- Grčka, kao i Slovačka i Rumunija, poslednjih godina malo su se otvorile prema Prištini, ali nisu promenile stav i ne priznaju nezavisnost Kosova. Razgovaraćemo za svaki slučaj sa njima, jer tako nešto ne bi bilo u skladu s našim prijateljstvom, a naročito ne sa situacijom na Kipru.

Za i protiv
1672
2366
17.07.2015.
Osnivanje VANUK je autonomaški potez

JOVAN KOMŠIĆ, sociolog

- Čin osnivanja Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture jedan je od znakova da još nije poništena evropska autonomija Vojvodine u Srbiji. Sa stanovišta autonomaštva, to znači da autonomije ima još. Takođe, i kada je ne bude, biće autonomaštva.

IVAN JEVTIĆ, kompozitor i akademik

U Novom Sadu smeštene su neke od najznačajnijih institucija kulture, poput Matice srpske. VANU je postojao i ranije, a sada su mu dodali "K", što je obična glupost. Mislim da je to kratkog daha, a svakako ne utiče na ogranak SANU u Vojvodini.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online