Nedelja 7. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1877
2120
01.08.2015.
Najavljeno povećanje plata i penzija dobar je potez premijera Vučića

MIROSLAV ZDRAVKOVIĆ, ekonomista

- Očekivano je najavljeno povećanje plata i penzija s obzirom na dobre budžetske rezultate. Koliko će to povećanje biti zavisi od MMF-a, ali činjenica je da imamo čime da se pohvalimo i evidentno je da srpske finansije idu ka ozdravljenju.
 

LJUBOMIR MADŽAR, ekonomista

- To što je Vučić obećao veoma je loše jer neće doneti pozitivne rezultate. Svakako, reč je o nesmotrenom potezu ako se zna u kakvoj su krizi naše finansije i da je javni dug Srbije ogroman. To će se jako negativno odraziti na opšte stanje u finansijama.

Za i protiv
1941
1836
31.07.2015.
Za Kraljevo je dobro postavljanje monumentalnog krsta

DIMITRIJE KALEZIĆ, profesor Bogoslovskog fakulteta

- Mislim da je lepo što postavljaju krst iznad grada. Pretpostavljam da to ima nekakve veze sa time što je manastir Žiča u blizini. Biće to dobra orijentacija za ljude iz tog kraja, kako fizička, tako i duhovna.

BILjANA CINCAREVIĆ, poznata srpska slikarka

- Toliki novac mogao je da bude uložen u recimo gradsko zelenilo da se očisti grad, pristup gradu učini lepšim, prijatnijim, pristojnijim. Za toliki novac recimo mogla su da se pokrenu i neka radna mesta.

 

Za i protiv
1896
2676
30.07.2015.
Srbiji je potrebno novo "Načertanije"

DUBRAVKA STOJANOVIĆ, istoričarka

Potrebno je. A u njemu treba da se projektuje procenat visokoobrazovanih, produženje životnog veka, smanjen broj tumora, rezultati dece na PISA testovima, a zatim i kilometri auto-puta, brzih pruga, prinosi poljoprivrede. Dakle, sve suprotno od liste teritorijalnih pretenzija iz Garašaninovog "Načertanija".

SINIŠA KOVAČEVIĆ dramski pisac

Ta Dačićeva izjava je samo dokaz da se približavaju izbori. Retorika i njegova i Vučićeva se menja. Dok Vučić ide levo i govori o zakonima o poreklu imovine, što ni Tito nije uspeo da sprovede, Dačić se udvara desničarima i pominje "Načertanije". Tako smo saznali da koalicija koja vlada nema plan.

Za i protiv
2249
2321
29.07.2015.
Izbore u Vojvodini treba raspisati do kraja godine

ZORAN BABIĆ, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke

- Vlada Vojvodine i njen predsednik Bojan Pajtić izgubili su legitimitet i zato je pokrajinske izbore trebalo održati i ranije. Nije mi jasno zašto se opozicija tome protivi. Čudno mi je to, umesto da se raduje izborima na kojima će pokazati snagu, od njih beži. Posao opozicije je da traži izbore.

ALEKSANDRA JERKOV, poslanica Demokratske stranke u parlamentu Srbije

- Ne vidim zakonski osnov za održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora 20. decembra, kako to vlast pominje. Zakon jasno propisuje da se izbori održavaju na svake četiri godine i da ne vidi način da se oni održe pre toga. Pokrajinska vlada ne zavisi od SNS-a i ne vidim način kako će raspisati izbore.

Za i protiv
2612
2675
28.07.2015.
Planirana izgradnja žičare u Beogradu nije isplativa

SINIŠA MALI, gradonačelnik Beograda

- Ta gondola, koja bi se pružala od Novog Beograda, preko Ade do Košutnjaka, uklapa se čak i u koncept javnog prevoza u Beogradu i reformi. Mislim da će biti pun pogodak. Sačekaćemo brojke, pokazaćemo ih i medijima, i donećemo odluku zajedno sa Beograđanima. Ne želimo da donosimo odluku bez njih.

MILAN VUJANIĆ, profesor Saobraćajnog fakulteta

- Žičara u Beogradu, kao i u drugim gradovima gde postoje, pre svega bi imala turistički značaj, ali ne može poboljšati javni prevoz. Treba dobro sve ispitati i videti koliko će biti isplativa za prevoz putnika kao deo gradskog saobraćajnog preduzeća. Mislim da predviđena trasa neće, jer ima vrlo malo radnih zona.

Za i protiv
2263
2372
27.07.2015.
Seča hrasta-zapisa u Savincu je bila neizbežna

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka građevinarstva i saobraćaja

- Ozbiljno je pitanje da li bi hrast uopšte mogao da preživi kompletan saobraćaj i sve to što se gradi. Hajde da pokušamo da nađemo način da on i dalje živi kroz neki drugi hrast.

MILIŠA NIKOLIĆ, predsednik MZ Savinac

- Hrast je posečen na nedostojanstven način. Trebalo je to učiniti tokom dana, uz prisustvu sveštenika jer je to drvo svetinja i nije red da se seče kad vampiri izlaze. Ova deonica će biti mesto stradanja.

Za i protiv
2719
2651
25.07.2015.
Crna Gora treba da spreči NATO da se meša u unutrašnju politiku?

AMFILOHIJE RADOVIĆ, mitropolit

NATO je glavni kuvar pokolja i naslednik nacifašizma kako u Iraku i Siriji, tako i u bivšoj SFRJ. Tu našu čorbu i nesreću zapržio je naslednik nacifašizma, NATO, isto ono što su Hitler i Musolini uradili sa Kosovom 1941. godine, samo danas još i gore.

IGOR LUKŠIĆ, šef diplomatije CG

- To mišljenje mitropolita je bez presedana i do sada najneprikladnija izjava kojom se pokušava zloupotreba autoriteta crkve plasiranjem manipulacija i neistina. Građani Crne Gore znaju da nema bolje opcije za njihovu bezbednost nego članstvo u Alijansi

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online