Nedelja 11.09.2016.
20:28
B. Božin - Vesti

Rušenje Bliznakinja bila operacija iznutra

youtube.com/KellyWurx
Nove sumnje i terorije o rušenju Svetskog trgovinskog centra

U samom časopisu su bili svesni koliko je ova tema kotroverzna te je izdavač u okviru teksta ubacio fusnotu u kojoj se objašnjava da je članak nešto drugačiji nego uobičajeni, isključivo naučni tekstovi, jer uključuje pojedine spekulacije.

"I pored toga, a s obzirom na važnost i tajming teme, smatramo da se radi o dovoljno naučno argumentovanim tezama koje će sigurno biti interesantne za čitaoce", napominje uredništvo.

Ućutkan penzijom

Glavni od četvorice autora, profesor fizike Stiven Džons je zbog svojih tvrdnji na univerzitetu na kome je radio 2006. prevremeno penzionisan. Uz njega, članak potpisuju penzionisani kanadski profesor Robert Korol i inženjeri Entoni Žamboti i Ted Valter, koji je i predsednik organizacije "Arhitekti i inženjeri za istinu o 11. septembru", koja u svom sastavu, kako se tvrdi, ima preko 2.500 stručnjaka.

Četvorica autora oštro napadaju zvanične izveštaje o padu zgrada, posebno onaj koji je 2008. godine izdao Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST) i u kome se tvrdi da je osnovni uzrok pada bio jak požar u zgradama kao i strukturna oštećenja nastala zbog jačine udarca aviona u zgradu.

"Ni pre, a ni posle 11. septembra nikada se nije desilo da jedan čelični neboder padne jer je u njemu izbio požar", tvrde oni. Osim jedne zgrade tog tipa koja je 1985. u Meksiku pala zbog zemljotresa, nikada nijedan soliter nije srušen drugačije nego kontrolisanom eksplozijom. Upravo tako, kontrolisanom eksplozijom, srušene su i zgrade u Njujorku, tvrde četvorica autora.

2024 © - Vesti online