Nedelja 11.10.2015.
13:53
Tanjug

"Rusi za nekoliko dana uradili više nego SAD za godinu, hvala im!"

Reuters
Značajna podrška iz Moskve: Rusi uspevaju ono što Amerika nije

- Postalo je jasno da SAD i njihovi saveznici pri formiranju koalicije nisu sledile cilj da nanesu udarac terorizamu, samo su želele da zaoštre sirijski konflikt i promene režim u ovoj zemlji - rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sirije za ruski TV kanal "Raša tudej".

Mikdad je rekao da se situacija promenila posle stupanja Rusije u borbu protiv terorizma.

- Želeo bih u ime sirijskog naroda i vlade Sirije da izrazim priznanje i zahvalnost ruskim prijateljima, a posebno predsedniku Vladimiru Putinu, kao i svim građanima i vojnicima Rusije. Podrška, koju nam je pružila Moskva u ovom periodu je istorijska u kontekstu borbe protiv terorizma - kazao je on, a prenosi TASS.

- Naši ruski prijatelji za nekoliko dana uspeli su da urade više nego koalicija sa SAD na čelu za čitavu godinu - rekao je Mikdad, dodajući da su aktivnosti Rusije na teritoriji Sirije veoma transparentne.

Rusija otvoreno saopštava o upotrebljenom naoružanju i pogođenim ciljevima, dok takve informacije o operacijama snaga NATO u Avgtanistanu i u drugim zemaljama ne stižu, ukazao je zamenik šefa sirijske diplomatije.

2024 © - Vesti online