Utorak 14.07.2015.
22:13
Tanjug

Cirpas: Neću da podnesem ostavku!

Reuters
Iracionalne mere nude izlaz iz krize!?

Cipras je u intervjuu za državnu grčku televiziju oštro kritikovao sporazum sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu pomoći u zamenu za još oštrije mere štednje, ali je istakao da je to najbolje što je Grčka u ovom trenutku mogla da dobije, prenela je agencija AP.

- Mere koje su nam nametnute nisu racionalne, ali one nude izlaz iz krize - naveo je grčki premijer.

Lideri evrozone i predstavnici Grčke su u ponedeljak, nakon maratonskih pregovora, postigli dogovor o trećem paketu međunarodne finansijske pomoći Atini, vrednom oko 86 milijardi evra, koji će biti odobren pod strogim uslovima, koji uključuju mere štednje, fiskalne i druge reforme.

Cipras je preuzeo odgovornost za prihvatanje tih strogih uslova u zamenu za pomoć, uprkos tome što ni sam ne veruje u mnoge od drakonskih mera koje taj paket pomoći zahteva.

- Preuzimam odgovornost za sve greške koje sam možda počinio, preuzimam odgovornost za tekst u koji ne verujem, ali koji sam potpisao da bi izbegao katastrofu za Grčku, kolaps banaka - istakao je Cipras noć uoči ključne rasprave u grčkom parlamentu.

Četiri zakonska predloga, kojim će biti regulisane penzione i poreske reforme, koje zahtevaju kreditori, moraju biti usvojena do sutra do ponoći u grčkom parlamentu.

2019 © - Vesti online