Sreda 06.05.2015.
16:34
Tanjug

Dodik: Terorizam ozbiljan izazov pred kojim je BiH

Tanjug
Bosna mora biti oprezna i sprečiti terorizam kod kuće: Milorad Dodik

- Među uhapšenima u vezi sa napadom nalazi se najmanje jedan povratnik iz borbi u Siriji - napominje predsednik Srpske, prenosi RTRS.

Dodik je propratno pismo poslao uz redovni Izveštaj koji je Vlada RS uputila Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija a u kojem se poseban akcenat stavlja na snažnu podršku novoj inicijativi EU za BiH kao i na nužnost  decentralizovane federalne strukture BiH.

- U Izveštaju se ispituje nužnost decentralizovane dejtonske strukture BiH za očuvanje stabilnosti i funkcionalnog upravljanja BiH. Takođe se obrazlaže potreba da BiH, kao najveći evropski izvoznik boraca u "Islamsku državu" po glavi stanovnika, posebno bude na oprezu i spreči terorizam kod kuće - ističe se u pismu predsednika RS generalnom sekretaru UN.

Dodik navodi i niz aktivnosti RS na ispunjavanju obaveza u skladu sa usvojenom izjavom na državnom nivou o evropskom putu.

Kako pojašnjava, to su stalan rad RS na ekonomskim reformama, preispitivanje skupih i neefikasnih institucija na nivou BiH, reforma pravosuđa neophodna za dostizanje evropskih standarda i pregovori o mehanizmu koordinacije vlasti u BiH.

U Izveštaju se razmatra i zašto Kancelarija visokog predstavnika mora biti zatvorena, zašto članice UN treba da se suprotstave kontraproduktivnoj rezoluciji o zločinima u Srebrenici...

2024 © - Vesti online