Četvrtak 30.04.2015.
20:12
Tanjug

Ugljanin: Prekinuti praksu plašenja Bošnjaka

Fonet/A. K.
Naljutili ga "neki srpski mediji i politički zvaničnici": Sulejman Ugljanin

Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao i da je "odnos države prema Bošnjacima u Srbiji neprihvatljiv i neodrživ i da se mora učiniti sve da se praksa zastrašivanja Bošnjaka prekine"

Prema njegovim rečima, stiče se utisak da oni jedva čekaju "da povećaju mere bezbednosti u Sandžaku, pojačaju policijske snage i na taj način priprete Bošnjacima", saopštio je BNV.

- Imamo i sad najnoviji slučaj, koji se desio u Zvorniku, u Bosni i Hercegovini, van naših granica, i to je državni vrh iskoristio da pripreti Bošnjacima Sandžaka - rekao je Ugljanin, koji je lider Stranke demokratske akcije.

On je naveo i da su "Bošnjaci svih ovih godina pokazali da su jedan narod koji aktivno učestvuje u demokratskim procesima u zemlji, da su miran i civilizovan narod i da zaslužuju adekvatnu pažnju i poštovanje".

- Cilj ove konferencije jeste da skrenemo pažnju u ime BNV, da pozovemo državne organe da prestanu da koriste policiju, koju mi plaćamo, tužilaštvo koje mi plaćamo, bezbednosne agencije koje, takode, mi kao građani plaćamo, protiv Bošnjaka - rekao je on.

Prema njegovim rečima, na ovaj način  šalje se poruku Bošnjacima Sandžaka "da su dežurni krivci i da im u ovoj državi nije mesto", šalje se poruka investitorima da ne investiraju u ovaj kraj..."a to moramo da promenimo".

Ugljanin, koji je i poslanik u Skupštini Sbije je naveo da su poslanici manjinskog poslaničkog kluba više puta iznosili stavove BNV u parlamentu ali "nisu dobili ni jedan jedini adekvatan odgovor na postavljena pitanja".

2024 © - Vesti online