Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Ponedeljak 13.10.2014.
13:38
Blic A

"Hajmo braćo, svi Bošnjaci, ovdje nismo mi došljaci"

Sandžaki muftija Muamer Zukorlić nije nosilac i ne učestvuje na listi "Za Sandžak, Bošnjake i muftiju", ali je intenzivno u kampanji za predstojeće izbore za Nacionalno veće Bošnjaka, pa je tim povdom snimljen spot sa himnom koja nosi isti naziv kao lista.

Bošnjaci sniju za Muftiju Muamera Zukorlića
 

Snimak predstavlja kolaž sa različitih manifestacija na kojima su pretežno muftija Zukorlić i masa sa bošnjačkim i zastavama Islamske zajednice u Srbiji. Tu su se našli i Bošnjaci u zelenim uniformama i crvenim fesovima, koji su se prvi put pojavili prilikom nedavnog "Pohoda na Hadžet", što je izazvalo dosta polemike u javnosti. Muftija je tada rekao da je to bio najobičniji performans.

Tekst himne ima pet strofa i referen koji se u nešto izmenjenom obliku ponavlja, a osnovna poruka je da je Bosna domovina sandžačkih Bošnjaka, da oni brane svoja prava, te da je "dušman bajrak svio", ali ga je muftija razvio.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.10.2014. 13:40
“Derviš i smrt” od Meše Selimovića Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama muslimanima. Do juče smo bili ono što danas hoćemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne mozemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušca, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja.
Ponedeljak 13.10.2014. 13:52
Ne osporavam muslimanima pravo na osećaje i veru, već na falsifikovanje istorije Balkan je u tom otomaskom paklu bila izvor kabadahija, zločina i genocida. Evropaske države bojeći se jakih Srba, čine greške i nasilno Bosnu održavaju po principu diktatora, posebno od 1878- ali i danas pod imenom Visoki Predstavnik! Taj deo inkvizitorske Evrope ne shvata da POTURICE hoče da RAŠKA OBLAST i BiH CELA PRIPADA SAMO POTURICAMA i da zajednićki život REALIZUJU majorizacijom u begovsko-janičarsko-šerijatskom duhu !
Ponedeljak 13.10.2014. 18:32
Komsije i sugradjani Novog Pazara i Raske, ne dozvolite vasoj deci da ih ludi muftija povede u rat za njegovu nepostojecu drzavu. Bili ste i ostace te poreklom Srbi. Vrati te se svojim korenima. Muftija je dobio velike pare da vas gurne u rat sa vasim precima i komsijama. Ne slusajte ludaka vec dignite glas otpora onima sto misle lose vasoj deci. Moja prva devojka bila je najlepsa zena na balkanu a bila je muslimanka iz Topcic Polja.Jesam u dusi Cetnik ali vas ne mrzim i ja tesko zivim u ovoj Srbiji ali drugu nemam.Ne moze se dobiti novo Kosovo sad kad je Putin uz svoju decu, ne dajte da vas lazu.Molite se kome hocete al ne uzmajte puske u ruke, pucacete na svoje korene.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online