Subota 28.03.2015.
01:30
mondo.rs

Kako do savršenog struka?

blog.myhealtheme.com
Vežbe, vežbe i samo vežbe: Promena ishrane je važna, ali ništa bez izičke aktivnosti

Počnite od hrane

"Spojleri" se ne mogu skinuti samo pomoću dijete, ali svakako bi trebalo da obratite pažnju na ono što jedete. Smanjite unos šećera, soli i brze hrane koliko god je to moguće, a zamenite ih voćem i povrćem. Da biste se otarasili sala sa ovog dela tela, potrebno je da se zdravo hranite, unosite manje kalorija i budete fizički aktivni.

Fizička aktivnost

Ako želite da skinete višak sala oko struka, neka vežbanje postane vaša svakodnevna aktivnost. Postoje vežbe koje su usmerene na skidanje sala baš sa ovog dela tela, ali to ne znači da bi trebalo samo njih da radite - dakle, budite fizički aktivni, barem pešačite što više možete.

Stres i san

Još jedan važan korak u borbi protiv "spojlera" jesu dovoljno sna i izbegavanje stresnih situacija kada god je to moguće. Kada ste pod stresom, telo luči više adrenalina i kortizola, što dovodi do toga da se sve što jedete "lepi" baš za ovaj deo tela. Istraživanja pokazuju da ako spavate dovoljno - između šest i osam sati - imate dvostruko veće šanse da uspete u naporima da smršate.

Trbušnjaci

Verovatno već znate kako se rade trbušnjaci - legnete na pod okrenuti na leđa, savijete noge u kolenima tako da stopalima dohvatate pod, a šake stavite iza glave. Koristite stomačne mišiće da se podignete u sedeći položaj. Postepeno povećavajte broj ponavljanja.

Kosi trbušnjaci

Ovi trbušnjaci su malo teži, ali se rade na sličan način kao i prethodna vežba. Lezite na pod, ali tako da vam noge budu okrenute na jednu stranu i podižite se u sedeći položaj. Pokušajte da uradite barem deset trbušnjaka sa nogama okrenutim na levu i na desnu stranu.

"Ruski tvist"

Sedite na pod uspravnih leđa, nogu savijenih u kolenima, dok stopala dodiruju pod. Lagano se zabacite unazad, dlanove sastavite i ispružite ruke ispred sebe, a zatim torzo pomerajte u levu i desnu stranu. Kada savladate ovo, možete raditi vežbu na teži način - noge su malo podignute od poda.

Biciklistički trbušnjaci

Lezite na pod okrenuti leđima, sa rukama iza glave. Noge savijte u kolenima pod uglom od 90 stepeni, a zatim naizmenično privlačite noge prema grudima, tako da levim kolenom dodirujete desni lakat i obrnuto.

Samopouzdanje

Naučne studije su pokazale da osobe sa više samopouzdanja lakše skidaju "spojlere", odnosno kod njih su brže vidljivi rezultati. Dakle, poradite i na samopouzdanju.

2024 © - Vesti online