Sreda 25.03.2015.
08:57
D. N. P. - Vesti

Vulinov projekat državna tajna?

Tanjug
Nekada bio na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju: Aleksandar Vulin

Podsetimo, tokom 2012, dok je na čelu Kancelarije za KiM bio Aleksandar Vulin, svi pokušaji da se sazna kako je ova oprema nabavljena, gde je i kako instalirana i da li je još u funkciji ostali su bez rezultata.

Isti odgovor - da se radi o državnoj tajni - dobili su i autori emisije "Insajder" i članovi Anketnog odbora Skupštine Srbije koji su ispitivali malverzacije u trošenju državnog novca na Kosovu.

- Nismo zadovoljni odgovorom, žalićemo se povereniku za informacije od javnog značaja. Tražimo kopiju ugovora koji je Vulin zaključio sa firmom DBS konsel sekjuriti servis o nabavci i instalaciji opreme za sisteme video nadzora i monitoring centra, ponudu, kopiju ugovora zaključenu sa nadzornim organom, zapisnik o uvođenju izvođača u posao, zapisnik o primopredaji izvršenih radova, informaciju da li je sproveden postupak javne nabavke, da li je budžetom bio planiran ovaj projekat, koliko je isplaćeno nadzornom organu, da li je bilo naknadnih radova, ako jeste, na koji iznos je zaključen aneks ugovora, koji dokaz je izvođač obezbedio o kvalitetu izvršenih radova - najavio je Dobrosav Dobrić, potpredsednik Skupštine AP KiM.

Prema nezvaničnim informacijama, kamere i druga video oprema instalirani su na više stotina lokacija na celom severnom Kosovu kako bi se, iz bebednosnih razloga, pratilo kretanje vozila i ljudi na putevima, raskrsnicama i ulicama. Otkrivanje lokacija navodno bi bilo tetno po bezbednost Srba i drugih žitelja severa.

2024 © - Vesti online