Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
30.01.-05.02.

Velimir Ilić

Lider Nove Srbije objavljuje jednu za jednom fotografiju koje ministra zdravlja Zlatibora Lončara dovode u vezu sa zemunskim klanom. I kao što se to redovno dešava, u provladinim medijima akcenat nije stavljen na problematične veze ministra, već na to kako se Ilić dokopao slika i šta su njegovi motivi da zarati sa naprednjacima.

U odgovoru im je pomogao sam Ilić, prostodušno priznajući da mu je Vučić obećao da će voditi Koridore Srbije, ali da se to nije desilo. Odnosno, kako je rekao, "sve je ispoštovao, i muftiju i Mađare", ali ne i Novu Srbiju.

Posebno ga je naljutilo kada mu je Vučić poručio da vodi trange-frange politiku. A kada se Velja naljuti, tu onda pršti ili pada režim!
Srbija ga je upoznala kada je kao gradonačelnik opozicionog Čačka predvodio svoje kršne momke u koloni vozila i buldožera koji su 5. oktobra postali simbol rušenja Miloševića.

Šta god mislili o Velji i njegovom koloritnom liku, hrabrost koju je tada pokazao niko mu ne može osporiti. On tvrdi i da ima istančan politički instinkt za pobednike. Bio je jedan od jačih ljudi u unutrašnjosti tada najače opozicione partije SPO, ali kako nije trpeo da mu se naređuje, napušta Vuka Draškovića i osniva Novu Srbiju, kasnije uvek birajući za partnere stranke koje će činiti vlast, od DSS do naprednjaka.

Da je kratkih živaca, umeo je da pokaže u javnim debatama sa neistomišljenicima.

Recimo, demantovao je da je u pauzi emisije pretio Jeleni Trivan iz DS da će je raščeretiti, i to sledećim rečima: "Uopšte me ne interesuje to što je žensko, to što ima 30 ili 35 kila i to što je ljubila peglu, pa sad ima vrele usne".

"Za dobro Srbije" bio je spreman i da "nagna" tadašnju američku državnu sekretarku, ne baš privlačnu Madlen Olbrajt.

Posebni su bili i njegovi okršaji sa novinarima. Iako je bio jedan od malobrojnih koji su se, i kada zasednu u ministarsku fotelju, redovno javljali na telefon sedmoj sili, Velja je možda jedini političar koji je osuđen zbog fizičkog nasrtaja na novinara.

Iznerviran pitanjima, šutnuo je u fasciklu novinara TV Apola, uz podrazumevajuće psovke, zbog čega je kažnjen sa 1,38 miliona dinara.
I u vreme najviših funkcija nije se sa porodicom preselio u Beograd, već je ostao veran raskošnoj porodičnoj kući u moravskom stilu, u predgrađu Čačka.

Tu okuplja brojnu porodicu, iz dva braka petoro dece, a stigli su i unučići, i još brojnije poslovne partnere. Velja je mali privrednik otkad zna za sebe. Ali kad mu stanu na ganglije, niko nije zaštićen, ni doskorašnji partneri, ni žene, pa ni životinje.

Tako je dopisnika "Večernjih novosti" optužio da mu je silovao ovce na imanju u Kačulicama kod Čačka, tamo gde je planirao da gradi bolnicu, odnosno dom za stare.

Ovu bizarnu laž je plasirao jer se novinar usudio da pita kako je mogao da se upušta u gradnju bez građevinske dozvole. Da je dozvola neophodna, morao je da zna čovek koji je u postoktobarskoj Srbiji bio ministar za kapitalne investicije, potom ministar za infrastrukturu, pa za građevinu i urbanizam.

Poslednju državnu funkciju obavljao je u prvoj Vučićevoj vladi, ali se u vreme velikih majskih poplava 2014. kao ministar zadužen za vanredne situacije nije snašao. Politički kao da je ostao zaglibljen u blatu zaborava, sve do ovih dana.
 

J. Arsenović

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online