Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
31.10.-06.11.2016.

Andrej Vučić

Mala generacijska razlika, odrastanje u novobegoradskim blokovima i ljubav prema košarci zbližili su Aleksandra i Andreja Vučića više nego što je to svojstveno prosečnoj srpskoj braći po krvi. Tako se bar stvara fama kojoj je sam premijer doprineo kada je pred novinarima skoro zaplakao nakon što su na dan Parade ponosa, 28. septembra 2014, žandarmi pretukli Andreja. Mlađi Vučić je tada po prvi put dospeo u centar pažnje šire javnosti. Žandarmi su tvrdili da je Andrej, zajedno sa bratom gradonačelnika Beograda i u pratnji dvojice pripadnika Kobri, odbio da se legitimiše i da je nasilno pokušao da probije kordon.

Mnoga pitanja su se tada nametala. Između ostalog, zašto brat premijera, iako bez državne funkcije, ima obezbeđenje koje se daje samo najvišim zvaničnicima, pa do sumnjičenja da je početak sukoba, kada se vidi kako je Andrej bio drčan i odbio da se legitimiše, izbačen sa snimka koji se posle vrteo i na kojem se vidi samo momenat kada premijerov brat dobija udarce pendrekom po leđima. Povodom sumnjičenja javnosti da je nevina žrtva, odgovara: "Kriv sam što sam Aleksandrov brat, a on je kriv, valjda uvek i za sve."
O Andreju je deo opozicije brujao kao o čoveku koji žari i pali po unutrašnjosti, naročito uoči izbora, bilo da naprednjaci kupuju glasove paketima ili da pretnjama i batinama uz pomoć nabildovanih momaka u crnim džipovima zastrašuju ljude.

Bivšem Partizanovom treneru Dušku Vujoševiću smetalo je što je, kao novopostavljeni član Uprave košarkaškog kluba Crvena zvezda, obezbeđivao sponzore. Andrej se posle povukao iako je njegova košarkaška karijera (igrao je kao krilni centar za IMT, Beopetrol, Radnički i Mladost iz Zemuna) navodno bila preporuka da uđe u upravu Zvezde, a ne to što je premijerov brat. Muke po Andreja se nastavljaju kada je na sudu morao da dokazuje da mu je ukraden identitet nakon što se ispostavilo da je fantomska firma za pranje novca Asomacum registrovana pod njegovim imenom. Sud mu je dao za pravo. Ostalo je, međutim, nepoznato, koju to privatnu firmu ima Andrej, a na koju je Aleksandar Vučić mislio kada je novinare ubeđivao da za njega nema zime i ako napusti politiku, jer uvek može da radi u firmi svog brata. Tim pre što mlađi Vučić zvanično već godinama radi u Narodnoj banci Srbije, gde je ranije radio i njihov otac Anđelko. I kao i otac i majka Angelina, i on je po obrazovanju ekonomista.

Ako su tačne beogradske čaršijske priče, da Andrej preuzima deo po deo unosnog biznisa po prestonici, kao što je Njin-Njin ili poznati restoran Franš, onda teško da ga kolege u Kovnici novca redovno viđaju. Gradonačelnik Čajetine Stamatović jedan je od retkih koji je Andreja direktno prozvao, tvrdnjama da stoji iza smene rukovodećih ljudi u javnim preduzećima u opštini u kojoj se nalazi i najisplativiji turistički centar Zlatibor.

A"Braća funkcionišu kao odlično uigran tandem, Alek je dobar, Andrej loš pandur. Prvi sve svakome obećava, drugi izigrava strogoću", tvrdi Predrag Petrović, koji je kao bivši urednik "Pravde" blisko sarađivao sa braćom Vučić i reklo bi se da ih poznaje u dušu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online