Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
03.06.-09.06.

Miodrag Majić

Uputio je i poruku struci putem Tvitera u kojoj je naveo da svaki put kada doživi napad izvršne vlasti pomisli na prve pacijente zaražene virusom HIV.
"Suočeni s mučnim susretima sa kolegama koje su verovale da se virus prenosi rukovanjem i razgovorom na hodniku, zaraženi HIV-om birali su samoizolaciju, kako bi jednima i drugima bilo manje neprijatno", napisao je sudija.

Miodrag Majić rođen je 1969. u Beogradu, gde je odrastao sa sestrom i roditeljima. Išao je u muzičku školu i svirao klavir, ali je posle gimnazije odlučio da krene drugim putem. Upisao je Pravni fakultet u Beogradu, na kome je 2009. godine doktorirao.

Muzika je postala tek hobi u studentskim danima kada je imao svoj bend. Zaposlen je u Apelacionom sudu u Beogradu, u Krivičnom i Odeljenju za ratne zločine. Profesionalnu karijeru započeo je pre više od dve decenije kao tužilački pomoćnik, a bio je i stručni saradnik u Trećem javnom tužilaštvu, pa sudija, onda i predsednik beogradskog Prvog opštinskog suda.

Od 2009. do 2012. bio je i predstavnik Srbije pred Međunarodnim krivičnim sudom.

Kao predavač na specijalističkim i redovnim studijama povremeno je angažovan na beogradskom Pravnom fakultetu. Govorio je na brojnim skupovima u Srbiji i SAD, Nemačkoj, Holandiji i zemljama u susedstvu. Predsednik je Upravnog odbora i jedan od osnivača Centra za pravosudna istraživanja.

Učestvovao je u izradi Zakona o krivičnom postupku, o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom...
Kada je reč o profesiji, Majić je bez dlake na jeziku. Oštro je kritikovao i ustavne amandmane jer smatra da na perfidan način još čvršće stežu sudije, a tvrdio je i da "nikada nismo imali sudsku vlast". Majić ima blog i već 10 godina objavljuje tekstove u kojima govori o svim anomalijama u pravosuđu. Vrlo je aktivan kao tviteraš, a pored stručnih stavova, objavljuje i misli o životu.

"Dovoljno je teško biti i samo čovek. Ako se uspešno pređe ta stepenica, onda se može biti bilo šta", jedno je od zapažanja sudije.
Nedavno se okušao kao pisac romanom "Deca zla" smestivši u knjigu dramatično ubistvo i potragu za počiniocem koja će biti okidač za druge događaje, pa otkriti zločin iz strasti, osvetu, opomenu...

- Uprkos svemu, čitaoci su tu priču zavoleli. Trenutno smo na sedmom izdanju, a idu i nova. Hvala vam - poručio je ovih dana čitaocima novopečeni pisac.

Priznaje da bez porodice ne bi uspeo da napiše svoj prvenac kog je promovisao u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a planira susrete sa čitalačkom publikom i u drugim gradovima Srbije.

- Da nema supruge koja preuzima gomilu drugih stvari, svakako ne bi bilo mesta ni za mnogo manje od pisanja romana - priznaje Majić koji ne krije da ga zanimaju i fotografija i logika.

Govori engleski i ruski jezik, oženjen je Katarinom koja je glavni supervizor bonitetnog osiguranja u Narodnoj banci Srbije. Imaju dva sina i kućnog ljubimca šnaucera.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online